Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Waalderby ASH-Herovina en 1C-match WNC-LRC, tussen twee ploegen in opmars

06 dec 2018, 07.25Voorbeschouwing

REGIO LEERDAM – Van de diverse streekderby’s komend weekend in de regio Leerdam is de wedstrijd ASH-Herovina zaterdag in Hellouw de meest echte derby tussen twee directe naburen langs de Waal. Na de eerste periodetitel van koploper Brakel achten veel clubs in de vierde klasse zich kansrijk voor de tweede periode. Herovina is er daar zeker één van, al was na de knappe winst in Groot Ammers de door een 2-2 gelijkspel laat verspeelde thuiszege tegen Lekvogels een tegenvaller.

ASH won vorige week na bijna twee maanden weer eens een competitieduel en staat in de middenmoot. Om in de subtop te kunnen blijven meedoen zal Herovina evenwel zelf moeten winnen. Twee seizoenen geleden lukte Herovina dat in de laatste competitieconfrontaties met ASH tweemaal. In Hellouw zal ASH dat zaterdag echter niet weer willen laten gebeuren.

WNC-LRC
WNC en LRC zijn in de eerste klasse in opmars en bleven allebei in de laatste weken al drie duels op rij ongeslagen. LRC won zelfs drie keer achtereen en is nu ineens zevende op de ranglijst. WNC pakte na een remise in Zwijndrecht twee mooie zeges maar staat nog steeds wel net onder de streep. De clubs vlak boven WNC zijn nu echter binnen bereik. LRC is er daar met drie punten meer ook één van. Het zal zaterdag in Waardenburg dus een spannende streekderby gaan worden. De grote vraag is welke ploeg de recente successenreeks kan gaan voortzetten.

Heukelum-Woudrichem
Heukelum ontvangt zaterdag Woudrichem, dat in de tweede klasse na een imposante competitiestart met nog een verrassende koppositie na zes duels als resultaat recent duidelijk is teruggevallen. Heukelum heeft inmiddels al twee punten meer dan Woudrichem en staat zelfs slechts ook maar twee punten achter de tweede plaats. Op eigen veld mikt Heukelum ondanks nog steeds de nodige blessures tegen Woudrichem op een nieuwe overwinning.

Tricht-Roda Boys
Tricht speelt thuis tegen koploper Roda Boys, dat vooral in uitmatches veel indruk maakt. Op vreemde bodem won de Aalster lijstaanvoerder alle vijf duels met steeds veel goals en soms ruim verschil. Het jonge Tricht staat op de tiende plaats en zal het thuis dus erg lastig krijgen.

BLC-Asperen
Asperen gaat in Den Bosch op bezoek bij BLC, dat slechts twee punten meer heeft dan de gasten. Asperen heeft zich in de derde klasse D inmiddels knap weer van de laatste plaats opgewerkt en zal in Brabant tegen BLC het herstel zeker willen voortzetten.

HSSC’61-SSC’55
HSSC’61 is in klasse 3D danig teruggevallen en heeft in Hei- en Boeicop tegen de nieuwe hekkensluiter SSC’55 een zege ondertussen broodnodig. Bij een nieuwe Heicopse misstap zou HSSC’61 immers ook in de gevarenzone gaan belanden.

SC Everstein-Haaften
SC Everstein staat in de derde klasse D bovenaan en verdedigt in Everdingen die toppositie tegen het erg wisselvallige Haaften, dat vaak veel scoort maar defensief erg kwetsbaar is. Voor aansluiting met de subtop kan Haaften zich zeker geen verlies veroorloven. In de titelrace zal SC Everstein echter weer willen winnen. Haaften blijft evenwel een volstrekt onberekenbare opponent, zoals bijvoorbeeld ook het sterke SV Capelle thuis al ondervond.

Vuren-Sleeuwijk
Vuren ontvangt zaterdag Sleeuwijk, dat na de eerste periodetitel door de zeperd tegen rivaal SV Capelle de koppositie vanwege een ongunstiger doelsaldo aan SC Everstein verspeelde. Toch behoort Sleeuwijk natuurlijk nog wel volop tot de voornaamste titelpretendenten. Thuis aast Vuren echter op een stunt. Vurens succes zou na twee 2-2 remises ook welkom zijn voor een veiliger plaats in de middenmoot.

Leerdam Sport-Kerkwijk
Leerdam Sport zal thuis van Kerkwijk moeten winnen om in de vierde klasse in de subtop te kunnen blijven meedoen. Die zege moet voor de Leerdamse ploeg ook beslist haalbaar zijn.

Rhelico-SVS’65
Rhelico speelt in Rumpt tegen middenmoter SVS’65 weer thuis. Zelf is Rhelico voorlaatste. SVS’65 won buiten Spijk nog niet en daarom zal Rhelico zich zeker niet kansloos achten.

Lekvogels-MVV’58
In Lexmond strijden de nummers 3 en 4 uit de vierde klasse tegen elkaar. MVV’58 heeft één punt meer dan Lekvogels en zal dus minstens een gelijkspel aan dit duel willen overhouden tegen het op eigen veld na een overigens vrij simpel thuisprogramma ongeslagen Lekvogels.

Maliskamp-Beesd
Beesd gaat zondag op bezoek bij Maliskamp, de koploper in de vierde klasse. Met al acht zeges en slechts één nederlaag staat periodekampioen Maliskamp alleen bovenaan. Beesd pakte in Ammerzoden met royale winst de eerste punten maar is nog wel hekkensluiter. Een gelijkspel in Rosmalen zou voor Beesd dan ook al een prachtig resultaat zijn.

Teisterbanders-GVV
GVV treedt zondag in Kerk Avezaath tegen Teisterbanders aan. In de middenmoot van de vierde klasse heeft GVV vier punten meer dan de thuisclub. Die voorsprong moet GVV in deze uitmatch kunnen consolideren of misschien zelfs vergroten.

DSS’14-Wadenoijen
DSS’14 krijgt zondag in de thuisderby tegen Wadenoijen een serieuze kans om na de knappe late zege op Ruwaard opnieuw te winnen. Wadenoijen verloor in de vijfde klasse tot dusverre immers alle uitmatches en dus start DSS’14 in Heesselt zondag als favoriet voor de winst.

Heerewaarden-Ophemert
Ook Ophemert heeft zondag in Heerewaarden tegen de puntloze hekkensluiter in de vijfde klasse mooie zegekansen. Het is voor Ophemert en een ordelijk competitieverloop wel te hopen dat Heerewaarden na het debacle in Maren-Kessel en de eerdere afzegging voor de doordeweekse inhaalmatch bij MEC’07 ditmaal wel een (volwaardig) team op de been kan brengen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >