Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wat voetballers graag doen in hun vrije tijd

22 mrt 2019, 16.56Nieuws

[ingezonden mededeling]

Bron: Wikimedia, Anish Morarji, CC BY 2.0

Voetballers zijn publieke figuren en staan altijd in het nieuws, ook wanneer ze op vakantie zijn of geen wedstrijd hebben. Sommigen voetballers, zoals Petr Cech, Gerard Piqué en Clint Dempsey, tonen zelfs gericht hun hobby's aan hun fans.

De variëteit aan hobby’s is groot en de meest opvallende hobby's van nu nog spelende voetballers of van gepensioneerde voetballers gaan van drummen tot de pokertafel. Hieronder noemen we een aantal van de tophobby's van goede atleten.

Petr Cech, drummen
Cech, die vier jaar lang keeper van Arsenal was, is nog altijd een bovengemiddeld goede speler, ook al is hij 36 jaar oud. Deze ervaren keeper uit de Tsjechische Republiek heeft zijn nalatenschap in de Engelse Premier League al geconsolideerd en begint nu naam te maken in een heel andere ‘league’.

Cech heeft namelijk zijn eigen YouTube-kanaal waarop hij verschillende covers op de drums plaatst. Zijn passie voor drummen stamt al uit de tijd dat de Tsjechische doelman voor Chelsea speelde.

"Ik ben gek op muziek, het biedt me ontspanning. Nadat ik drums begon te oefenen, ontdekte ik dat alles nog leuker kon zijn. Het is allemaal erg ontspannend en ik ben er dol op, Nirvana en Foo Fighters zijn twee van mijn favoriete bands ", aldus Cech in een interview met het YouTube-kanaal van Arsenal.

Op zijn eigen YouTube-kanaal heeft de keeper covers gespeeld van The Script, Stereophonics, Linkin Park, System of a Down, Rihanna, U2 en verschillende anderen.

Gerard Piqué, poker
Piqué, een van de beste verdedigers in de geschiedenis van voetbalclub Barcelona, speelt al zijn hele carrière bij de Catalaanse club en heeft een ontegenzeggelijke reputatie in Camp Nou. Daarnaast begint zijn carrière als ondernemer flink van de grond te komen en houdt hij ervan om te pokeren in zijn vrije tijd.

Piqué is een vaak te spotten bij toernooien zoals de European Poker Tour (EPT), een van de beste kampioenschappen van Europa. De Spaanse speler won zijn eerste grote carrièreprijs in 2011 tijdens een ronde van deze EPT.

"Op het veld weet je nooit wat er gaat gebeuren, dat is bij poker hetzelfde. Je kunt je eigen strategie hebben en weten hoe je gaat spelen, maar je weet nooit wat voor kaarten je krijgt en je moet je dus aanpassen aan elke situatie", zegt Piqué tegen PokerStars.

Bron: Flickr, Doha Stadium Plus Qatar, CC BY 2.0

Clint Dempsey, rapper
De Amerikaanse Clint Dempsey is een voetbalspeler met een uitstekende palmares die zich vorig jaar terug trok uit het professionele voetbal in de Verenigde Staten. Dempsey was echter ook succesvol als rapper.

Dempsey, alias "Deuce", was de auteur van het WK-lied van 2006 en hij heeft ook meerdere videoclips opgenomen die op internet te zien zijn.

In 2014 keerde Dempsey terug naar de studio om een nummer op te nemen voor het spel FIFA 15, waarvoor Dempsey op de cover van de Amerikaanse versie stond.

"Ik vond rap al leuk toen ik jong was en luisterde naar MC Hammer en Vanilla Ice. Naarmate ik ouder werd, begon ik er steeds meer interesse in te krijgen. Ik begon eerst naar Tupac, Swishahouse, UGK, Scarface te luisteren. En via hen leerde ik Big Hawk kennen. En daardoor kwam ik bij Trae enzovoort. Dus ik ben altijd verbonden geweest met de muziek in Texas en ik wilde mijn liefde voor deze muziek tonen, omdat het me er altijd aan herinnert waar ik vandaan kom. Daarom heb ik een passie voor Texas Rap", zegt Dempsey tegen XXL Mag.

Hal-Robson Kanu, ondernemer
Terwijl sommige spelers zich met muziek vermaken, denkt Hal-Robson Kanu het liefst na over zijn toekomst en de manier waarop hij zijn eigen vermogen kan vergroten na het beëindigen van zijn carrière op het veld.

De spits van West Bromwich is in zijn vrije tijd een blockchain investeerder. Deze technologie die het internet radicaal heeft veranderd is de afgelopen jaren erg belangrijk geworden en heeft een enorm potentieel.

"De reden waarom Bitcoin is gemaakt was voor grote transacties", zegt hij. "Het is peer-to-peer. Dat is iets heel belangrijks gezien het economische model waar onze maatschappij nu op is gebouwd. Omdat we vertrouwen op centrale autoriteiten en tussenpersonen", zegt Kanu tegen de Independent.

Na zijn trainingssessie gaat Kanu meestal naar zijn eigen kantoor om met blockchain aan de slag te gaan. Volgens Kanu is de toekomst van het internet met blockchain verbonden en als de tijd komt is hij voorbereid en heeft investeringen in deze technologie gedaan.

Lees meer over : voetballers