Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Weinig bekersucces in regio Leerdam

26 aug 2011, 09.22Nieuws

LEERDAM – De voetbalclubs in de regio Leerdam boekten tot nu toe weinig bekersucces. Hoofdklasser LRC zal na de 2-0 cupnederlaag in Hoornaar tegen Stedoco op dinsdag 30 augustus in Langbroek perse van eersteklasser SVL moeten winnen om verder te kunnen bekeren. Eerst oefent LRC zaterdag 27 augustus nog in Bennekom. Via verrassende 3-4 winst bij FC Lienden bereikte Bennekom inmiddels de volgende ronde in de profbeker met een lucratieve thuismatch tegen eredivisieclub Roda JC uit Kerkrade.

In alle cuppoules voor clubs die in de tweede klasse of lager competitievoetbal spelen, gaat alleen de poulewinnaar in de beker verder. Tweedeklasser WNC verloor met 5-1 bij de sterke zondagclub BVV en is daardoor vrijwel uitgeschakeld. Alleen Ronald Zondag scoorde dinsdagavond voor WNC op het kunstgras in Den Bosch. Zaterdag voetbalt WNC in Vught.
Heukelum bleef thuis tegen NOAD’32 op 0-0 steken en is uitgeschakeld. Alleen nieuwe aanwinst Ricardo Papilaja trof dinsdag het houtwerk. De laatste bekermatch van Heukelum thuis tegen poulekoploper TEC uit Tiel is overigens pas op woensdag 31 augustus. Alleen winst van Heukelum tegen deze sterke zondagtweedeklasser zou Ameide nog een kans bieden om verder te bekeren, gesteld tenminste dat Ameide zaterdag wel van NOAD’32 wint.

Kleine kans
Leerdam Sport heeft nog een erg kleine kans op de volgende bekerronde. In het Brabantse Rijswijk won Leerdam Sport dinsdagavond via goals van Keek Kerkhof en Marco Luksen kort voor rust en een treffer van Roger Tapirima tien minuten na de pauze met 1-3 van Rijswijkse Boys. Alleen als Leerdam Sport zaterdag a.s. thuis wint van de nog ongeslagen tweedeklasser Wieldrecht en favoriet EBOH zou onverwachts falen tegen Rijswijkse Boys, kan Leerdam Sport nog poulewinnaar worden.
ASH verloor dinsdag in Meerkerk ook zijn tweede bekerduel met 5-1 royaal. Folkert van der Werff werkte halfweg voor rust nog wel een 1-0 achterstand weg maar na een 3-1 pauzestand ging ASH duidelijk met 5-1 onderuit. Het slotduel ASH-Giessen is zaterdag zonder belang. Meerkerk heeft thuis tegen Seolto aan een gelijkspel genoeg voor poulewinst.
Herovina speelde in Gameren tegen GVV’63 met 1-1 gelijk. Beide teams zijn inmiddels uitgeschakeld. Herovina besluit de bekercompetitie thuis tegen Pelikaan dat na 4-1 verlies bij Unitas de poulezege wel aan de Gorkumse zondagploeg zal moeten overlaten.

MVV’58 leed thuis tegen Theole met 0-6 weer een ruime bekernederlaag en besluit het bekeravontuur met een bezoek aan poulekoploper Emplina in Empel.
Tricht won op eigen veld wel. SVW werd met 5-0 verslagen door goals van Jan Huigen, Mehdi Hoummani en Rens Vermeltfoort voor rust en twee treffers van Rob van Nifterik in de tweede helft. Dit betekent dat Schelluinen zaterdag a.s. na de 2-0 zege op SCO/TOFS thuis beslist ook van Tricht moet winnen om verder te kunnen bekeren. Anders is de poulewinst voor Tricht.

Asperen moet winnen
Asperen heeft de kans op de volgende bekerronde na de 4-0 thuiswinst op Opijnen nog in eigen hand. Dan zal er komende zaterdag op eigen veld echter wel van de ongeslagen favoriet Raptim uit Gorinchem moeten worden gewonnen. Opijnen voetbalt tegen ODS uit Dordrecht een onbelangrijk cupduel.
SVS’65 verloor dinsdagavond in Spijk kansloos met 0-7 van poulekoploper Buren en speelt zaterdag thuis tegen Heerewaarden.
HSSC’61 telt na de 5-0 thuiswinst op Rhelico’s zaterdagteam nog mee. Nick Sprado maakte na de dubbelblanke ruststand alle vijf Heicopse goals. Als HSSC’61 zaterdag thuis ook van ISC uit Ingen wint, kan er mogelijk nog verder worden gebekerd maar dan dient Rhelico zaterdag in Rumpt wel voor een stunt te zorgen door de poulekoploper SCR met verlies naar het Gelderse Rijswijk terug te sturen.
In Vuren valt zaterdag in een om half drie beginnend duel de beslissing of Vuren dan wel favoriet Beesd verder bekert. Vuren won dinsdagavond ondermeer via drie goals van Kevin Meerens met 4-0 van de zaterdagploeg van Dubbeldam. Poulekoploper Beesd won door een goal van Rens Bronk met 1-0 van RKTVC en heeft zaterdag in Vuren aan een punt genoeg voor poulewinst. Als Beesd na twee zeges ditmaal verliest, komt naast Vuren ook RKTVC weer in aanmerking om verder te bekeren.

Haaften is na een verdienstelijk 3-3 gelijkspel uit bij SC Emma inmiddels uitgeschakeld. De slotwedstrijd voor de beker gaat zaterdag in Haaften tegen MEC’07 uit Maurik.
Het zondagteam van Rhelico zal zich na de 0-2 thuisnederlaag tegen de zaterdagploeg van Papendrecht weinig bekerillusies meer koesteren. Zondag 28 augustus voetbalt Rhelico in Beusichem tegen het nog puntloze BZS. Poulewinst voor Rhelico zou een mirakel zijn. 
Waalkanters scoorde voor de beker nog niet en de vraag na de 0-6 thuisnederlaag tegen Noordeloos is of dat tegen het Dordtse OMC wel zal lukken.
Ophemert leed in Ammerzoden tegen Jan van Arckel met 6-0 zijn tweede ruime bekerverlies. Tegen de verrassende poulekoploper Arkel wacht Ophemert zaterdag vrijwel zeker weer een nederlaag.