Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wesley Swets in recordtijd van 4e klasse naar hoofdklasse

30 sep 2015, 07.45Nieuws
'De eerste wedstrijd uit bij SteDoCo ging ik meteen in het diepe en dat is achteraf heel goed voor mij geweest', stelt Wesley Swets.

LEERDAM – Na twee maanden lijkt Arkelnaar Wesley Swets al volledig geïntegreerd bij LRC Leerdam. In 2014 kwam hij nog uit voor vierdeklasser Arkel. Vorig seizoen maakte hij de stap naar Unitas (zat), dat tweedeklasser is. Nu lijkt hij bijna moeiteloos overeind te blijven in de hoofdklasse.

Wesley Swets is een kind van Arkel. Hij groeide op nabij het Merwedekanaal, niet ver fietsen van Sportpark Schoonzigt dat net over het spoor ligt. Daar leerde hij voetballen. Een talent, want trainer Teus Jakobs haalde hem op 17-jarige leeftijd al bij het eerste elftal. Swets is ambitieus. ASV Arkel was in 2014 nog vierdeklasser toen Unitas belde. “Ik heb bewust gewacht of Unitas naar de tweede klasse zou promoveren, omdat Arkel eveneens kon promoveren. Ik had de stap destijds zeker niet gemaakt als zowel Arkel als Unitas derdeklasser zou zijn geweest.”

Ontwikkeling
Eind januari 2015 meldde LRC Leerdam zich bij Swets. “Ik was op dat moment niet bezig om Unitas na één seizoen alweer te verlaten, maar had wel de ambitie om nog een stapje hogerop te komen. Ik lijk nu wel een clubhopper door in korte tijd twee keer van club te veranderen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik denk dat dit goed voor mijn ontwikkeling is.”

Swets is op Bruijnsdeel herenigd met zijn dorpsgenoot Dylan Verschoor, die een jaar eerder de stap van Arkel naar LRC Leerdam maakte. Voor LRC Leerdam is het een voordeel dat Swets ook in de verdediging en op het middenveld aan de zijkant inzetbaar is, maar vooralsnog posteert Van Steenis hem naast Mo Houdoe in het hart van de verdediging.

Hard werken
“Ik ben natuurlijk dolblij met de basisplaats die ik eigenlijk vanaf de eerste dag bij LRC heb kunnen afdwingen. De eerste wedstrijd uit bij SteDoCo ging ik meteen in het diepe en dat is achteraf heel goed voor mij geweest”, stelt Swets.

Natuurlijk heeft hij moeten wennen aan het veel hogere tempo op hoofdklasseniveau. “Wat supporters veelal niet zien, is hoe hard wij tijdens de trainingen moeten werken om op zaterdag dit niveau te halen. Ik heb echt een flinke slag moeten maken. Nog elke week leer ik van de trainers hoe ik positioneel moet staan. Op zaterdag heb ik veel aan de coaching van Mo Houdoe.”

Swets weet nu ook hoe belangrijk dat onderdeel van het vak is. “In de hoofdklasse moet je elkaar constant scherp houden, anders is er iemand weg uit je rug.”

(bron: LRC-pagina’s in Het Kontakt editie Leerdam)

Lees meer over : Wesley Swets, LRC Leerdam, ASV Arkel