Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wie herstelt zich het eerst: Haaften of Asperen?

21 feb 2019, 07.54Nieuws
(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

REGIO LEERDAM – De vraag zaterdag in Haaften is welke club zich het eerst herstelt: Haaften of Asperen?. Beide ploegen zitten na de winterpauze immers onmiskenbaar in een flinke dip.

Asperen verloor in januari en februari zelfs alle vier duels en staat nu in de derde klasse D helemaal onderaan. Haaften deed het met één ruime zege en al drie nederlagen echter in deze periode weinig beter. Haaften is dit seizoen sowieso erg wisselvallig en de afwezigheid afgelopen zaterdag van de drie beste aanvallers deed daar ook geen goed aan.

In Asperen won Haaften eerder met 6-1 royaal doch in de huidige situatie van beide teams zegt dit weinig. Asperen pakte overigens in uitmatches nog pas één punt maar heeft succes wel dringend nodig om het gevaar van directe degradatie te verkleinen. Haaften is op eigen veld evenwel ook beslist aan een snel herstel toe. Scheidsrechter zaterdag in Haaften bij deze streekderby is arbiter Kadir Düzdüsen uit Dordrecht.

Sportlust’46-LRC
LRC speelt in Woerden tegen koploper Sportlust’46, dat samen met Sliedrecht in de eerste klasse om het kampioenschap strijdt. Zowel voor LRC als voor Sportlust’46 staan er zaterdag ook flinke andere belangen op het spel want beide ploegen zijn twee van de drie kandidaten voor de tweede periode. LRC kan die prijs alleen nog pakken als er in Woerden wordt gewonnen en als de derde kanshebber WNC in de laatste twee periodewedstrijden nog een steek laat vallen. Dan zal LRC dus wel zelf revanche moeten nemen voor de verdiende 1-3 nederlaag die in Leerdam tegen Sportlust’46 werd geleden. Eigenlijk is LRC’s primaire doel duidelijk om snel een veiliger positie op de ranglijst te bereiken maar met het huidige periodeperspectief zal de Leerdamse equipe toch zeker ook op een stunt azen bij Sportlust’46, dat overigens op één na alle thuisduels in Woerden zonder een enkele tegentreffer won.

Sliedrecht-WNC
WNC gaat in Sliedrecht bij de andere titelkandidaat in de eerste klasse op bezoek. Zelf wil WNC zo spoedig mogelijk verder boven de streep in de onderste regionen komen. Bovendien maakt WNC bij volle winst nog kans op de tweede periode als Sportlust’46 tenminste thuis niet van LRC weet te winnen. In Waardenburg verloor WNC vlak voor tijd erg onfortuinlijk met 0-1 van Sliedrecht. Nu hoopt WNC op een gunstiger resultaat, al maken de ongeslagen thuisstatus en de veel hogere ranglijstpositie Sliedrecht zaterdag wel favoriet in dit belangrijke duel.

EBOH-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse van slag en verloor al drie keer op rij. Zaterdag is in Dordrecht subtopper EBOH de opponent. Thuis verloor Heukelum met 1-4 van die debutant. Ditmaal aast Heukelum op in elk geval het eerste winstpunt na de winterpauze. Anders zakt Heukelum op de ranglijst wel gevaarlijk ver terug.

Zwaluwe-Tricht
De wedstrijd Zwaluwe-Tricht wordt in de tweede klasse een echt kelderduel. Beide clubs hebben het lastig en willen boven de streep eindigen. Tricht heeft drie punten meer en won thuis tegen Zwaluwe royaal. In Lage Zwaluwe kan Tricht zich zeker geen verlies veroorloven.

GDC-HSSC’61
GDC en HSSC’61 zijn allebei prima in opmars. HSSC’61 versloeg vorige week koploper Sleeuwijk en staat in de derde klasse D vast op een prachtige vierde plaats. GDC is na de winter echter ook flink opgerukt en wordt in Eethen voor HSSC’61 een lastige opponent. Een reprise van de Heicopse 3-1 thuiszege is voor HSSC’61 in Brabant dus nog allerminst zeker.

NEO’25-Vuren
Vuren is in klasse 3 D weer onder de streep beland. NEO’25 is echter ook niet zo in vorm. Thuis verloor Vuren met 1-2 van NEO’25 maar in Sprang Capelle vlakbij Waalwijk heeft Vuren een beter resultaat inmiddels broodnodig. Anders nemen de zorgen verder toe.

SV Capelle-SC Everstein
De wedstrijd tussen SV Capelle en SC Everstein is een topper in de derde klasse D tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Beide clubs hebben nog alle kans om koploper Sleeuwijk te achterhalen. SV Capelle pakte vorige week wel al ongeslagen de tweede periode. In Everdingen werd het een 1-1 remise en ook zaterdag in Sprang Capelle zal het krachtsverschil klein zijn. SC Everstein mag overigens zaterdag zeker niet verliezen.

Leerdam Sport-ASH
Leerdam Sport staat op de ranglijst net boven ASH in de middenmoot van de vierde klasse. In Hellouw won Leerdam Sport met 1-2 en ook in Leerdam zal de ploeg van trainer Yoni Sahertian willen zegevieren. Of ASH dat zaterdag zal toestaan is evenwel vers twee want ASH strijdt ook voor de laatste kans in de tweede periode.

Herovina-SVS’65
In Herwijnen is ook het duel tussen Herovina en SVS’65 een streekderby. In Spijk won SVS’65 tegen Herovina met 3-2. Zaterdag zal Herovina op revanche belust zijn en ook moeten winnen om na het verlies in Meteren nog serieus kans op deelname aan de promotienacompetitie te kunnen blijven maken. SVS’65 wil echter eindelijk weer eens scoren en niet voor de derde keer op rij verliezen.

MVV’58-Rhelico
MVV’58 zal thuis beslist van Rhelico moeten winnen om de aspiraties op de tweede periode intact te kunnen houden. Dat vereist in Meteren voor MVV’58 wel rehabilitatie voor de 2-1 nederlaag die in Rumpt tegen Rhelico werd geleden. Rhelico is op de ranglijst voorlaatste maar de twee nipte nederlagen na de winterpauze waren eervol. Het op eigen veld vaak productieve MVV’58 won in Meteren op één nederlaag na echter alle thuismatches en start daarom wel als favoriet.

Beesd-RKKSV
Voor de tweede week op rij heeft Beesd zondag in de vierde klasse een cruciale thuismatch in de felle strijd tegen degradatie. Ditmaal is RKKSV de ook in gevaar verkerende tegenstander. In Rosmalen verloor Beesd met 2-1 van die ploeg. In uitduels pakte RKKSV echter nog pas één punt. Via een kostbare zege moet Beesd dus in staat zijn om althans qua punten naast RKKSV te komen op de ranglijst. Pas dan wordt een stap naar een plek boven de streep mogelijk.

Alem-GVV
GVV is volstrekt onberekenbaar. Na de knappe winst bij topploeg RKTVC in Tiel volgde vorig weekend thuisverlies tegen degradatiekandidaat Hedel na zelfs eerst een ruime 3-0 voorsprong. In Alem wacht GVV zondag weer een zware opgave. Alem staat iets hoger gerangschikt en heeft nog ambities. Prolongatie van de 1-1 remise in Geldermalsen zou voor GVV in Alem dus al mooi zijn.

Ophemert-MOSA’14
Ophemert ontvangt zondag fusieclub MOSA’14, waarvan in Oijen met 1-4 ruim werd gewonnen. Zo simpel zal het nu zeker niet gaan. Toch is Ophemert na een maand dringend weer eens aan een overwinning toe na één nederlaag en twee remises.

MEC’07-DSS’14
DSS’14 speelt zondag in Maurik tegen lijstaanvoerder MEC’07, dat de koppositie van SBV heeft overgenomen. In Heesselt verloor DSS’14 destijds al met 0-3 van deze sterke opponent. Ook nu heeft titelfavoriet MEC’07 veruit de beste winstkansen.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >