Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wij zijn allemaal grensrechter

06 dec 2012, 13.53Nieuws

REGIO - Het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen laat geen voetballiefhebber onberoerd.

Veel clubs, ook in onze regio, geven komend weekend -allemaal op hun eigen manier- vorm en inhoud aan de (maatschappelijke) discusse over dit onderwerp.

Op de website van ASV Arkel troffen we onderstaande bijdrage aan, die we u niet willen onthouden:

WE ZIJN ALLEMAAL GRENSRECHTER

Vrijwilliger bij een voetbalclub. Dat zijn wij allemaal. Die club-vrijwilliger kwam dit weekend op zeer wrange wijze in het nieuws. Richard Nieuwenhuizen, 41 jaar, amateur-grensrechter bij Buitenboys B3 waarin zijn zoon speelt, is doodgeslagen door drie spelers van de tegenstander. Jongens van 15 en 16.

Ik herhaal het nog even: doodgeslagen door 3 jongens van 15, 16 jaar. Tijdens het uitoefenen van zijn hobby, zijn vrijwilligerswerk, zijn bijdrage aan de samenleving. Vrijwilligerswerk bevat tegenwoordig een hoog risicoprofiel. Het moet niet gekker worden.

Het voetbal beleeft een zwarte bladzijde in zijn bestaan. Niet de eerste, wel een dramatische. Keihard. Want iedereen kent wel iemand die grensrechter is bij het elftal van zijn zoon of dochter. En het zal je gebeuren als zoon, dat je vader na de wedstrijd in elkaar geschopt wordt, niemand blijkbaar kon helpen en hij een dag later dood is. Je wedstrijden zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Ik krijg het koud om mijn hart als ik dit schrijf. Want wij zijn allemaal grensrechters van Buitenboys B3. Of we nu leider zijn, in de kantine staan, het wedstrijdsecretariaat doen, de was sorteren, in een commissie zitten, het veld bijhouden, bestuurslid zijn,  aan de accommodatie bouwen, langs de kant staan of noem maar op.

j zijn allemaal vrijwilliger, betrokken bij de club, als speler of ouder van onze zoon of dochter. Het had ons allemaal kunnen overkomen. En dat is eigenlijk onvoorstelbaar. Daar zijn geen woorden voor.

Dit weekend wordt er niet gespeeld in het amateurvoetbal. Terecht. We staan stil bij de dood van een amateur-grensrechter. Zijn naam is Richard Nieuwenhuizen. En we weten het. Dit had ons ook kunnen overkomen. 

Berend Buddingh’
Voorzitter ASV Arkel