Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wilhelmina'26 en Woudrichem beginnen aan derde periode met onderlinge subtopper

07 mrt 2019, 07.16Voorbeschouwing
(foto: Jan Noorlandt)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De carnavalsvierders kunnen zaterdag het voetbaltenue weer aantrekken. In Wijk en Aalburg zullen er bijna zeker de spetters vanaf vliegen in de derby tussen Wilhelmina’26 en Woudrichem. De Ebbebewoners zijn niet alleen uit op revanche voor de in Woudrichem geleden 4-2 nederlaag. Bij winst lonkt misschien nog aanhaken bij de top in de tweede klasse en sowieso een goede start van de derde periode. Woudrichem heeft echter ook dat doel nog in het vizier en de winnaar kan dus goede zaken doen.

In de tweede divisie hebben we zaterdag ook een boeiend affiche. Zo mag je de ontmoeting tussen Kozakken Boys en IJsselmeervogels zeker wel noemen. De vraag is hoe de naar IJsselmeervogels vertrekkende Gwaeron Stout, Ahmed el Azzouti en Sanny Monteiro zich zullen doen gelden. 

Achilles Veen
In de hoofdklasse A is het lastig een voorspelling te doen voor Achilles Veen. De Veeners reizen zaterdag af naar hoogvlieger Ter Leede, dat tweede staat.

GRC 14 en Almkerk
In de eerste klasse C heeft GRC 14 het zwaar. De combinatie moet geladen aan de aftrap verschijnen tegen Montfoort. Uitgangspunt is dat winst wat verlichting kan brengen in de zware tijden. Middenmoter Almkerk kan de borst nat maken tegen koploper Sportlust’46.

Altena en NOAD'32
Altena wacht weer een zware zaterdag in de tweede klasse. Winst bij runner-up Papendrecht zou een verrassing zijn. Het in degradatienood verkerende NOAD’32 zal met lood in de schoenen afreizen naar Aalst, waar hoogvlieger Roda Boys wacht.

3D
In de derde klasse D moet koploper Sleeuwijk de titelkansen overeind houden tegen het onberekenbare Haaften. Sparta’30 moet weer eens aan de winst kunnen proeven tegen BLC. GDC moet GVV’63 onder de duim kunnen houden op de thuisplaat in Eethen.

Zondag
Op zondag is het te hopen dat koploper Be Ready bekomen is van de nederlaag tegen Right’Oh. WDS’19 is in Hank de te kloppen ploeg. Dussense Boys moet de nare smaak van de forse nederlaag met 7-1 bij Blauw Wit’81 wegspoelen in de confrontatie bij VCW. Anders dienen zich nog zware tijden aan voor de Dussenaren.

Rick den Besten

Webmaster, bureauredactie en coördinatie. Fotograaf regio Alblasserwaard Mail Rick >