Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Wim Holster met Woudrichem niet bang voor Wilhelmina'26

20 sep 2017, 11.00Voorbeschouwing
Wim Holster viert het kampioenschap met Woudrichem. (archieffoto Teus Admiraal)

WOUDRICHEM – Wim Holster is 30 jaar, maar nog topfit. Voor Woudrichem mag het avontuur in de tweede klasse beginnen en Holster blikt vast vooruit op de derby komende zaterdag tegen Wilhelmina’26.

“Ik voel me hartstikke fit en heb nog energie genoeg om het allemaal bij te benen”, begint Wim Holster. De 30-jarige aanvoerder van Woudrichem heeft zin in het nieuwe seizoen.

“De zomerstop duurde wel lang en hier thuis worden ze er ook een beetje priegel van. Voetbal is voor mij toch een uitlaatklep. Het is altijd gezellig, al heeft dat natuurlijk ook te maken met de resultaten.”

Vijf jaar geleden streek Holster na zijn uitstapjes naar Achilles Veen en Roda Boys weer neer op het oude nest. Het verhaal en het doel -de tweede klasse- spraken hem aan. “In de gekkigheid riepen we toen: we willen van de vierde klasse naar de tweede klasse. Dat is nu gebeurd en ik denk dat we nog leuk mee kunnen doen ook”, heeft de routinier bij Woudrichem er vertrouwen in.

De derby
Wim Holster speelde ooit nog tegen Wilhelmina’26 in zijn jonge jaren, maar veel kan hij zich er niet van herinneren. “We hebben een paar jaar geleden nog tegen hen geoefend en toen hadden we het heel erg lastig”, weet hij nog wel. “Wij zijn het afgelopen seizoen echter heel erg gegroeid en ik denk dat we het Wilhelmina’26 nu wel lastig kunnen maken. Dat durf ik wel te zeggen. Verder ben ik niet het type dat hoog van de toren gaat blazen, maar ik denk als iedereen zijn niveau haalt, dat we kunnen winnen. Wij zijn niet bang voor Wilhelmina’26, schrijf dat maar op.”

Het is tevens de vuurproef voor Woudrichem in de tweede klasse. “We zijn natuurlijk best wel ruim kampioen geworden in de derde klasse en de groep is compleet gebleven. We weten wat we aan elkaar hebben, maar we moeten elkaar nu wel echt leren kennen. Het wordt zeker een vuurproef, absoluut. Ik verwacht van ons ook veel supporters.”

Stille motor
Wim Holster is de centrale man, aanvoerder en de stuurman bij Woudrichem. “Wel een beetje, anders zou ik een Jamy Goemaat tekort doen”, blijft hij over het laatste bescheiden. “Samen met Danny Schaap verdeel ik het spel en gooien we de beuk erin en middenvelder Tim Saaman heeft het scorend vermogen. Ook maak ik de laatste jaren veel vuile meters. Toen ik hier terugkwam, zochten ze in de opbouw altijd mij. Dan had je drie man ik je nek en kreeg je een paar rotschoppen. Nu hebben we Danny Schaap, die zich heel goed ontwikkeld heeft en Tim Saaman wil de bal ook hebben. Dus is er meer roulatie, waardoor ik ook beter in mijn spel raak. Uiteindelijk ben ik het verlengstuk tussen verdediging en aanval. Zeg maar de stille motor.”

Talent
Wim Holster, geboren in Werkendam, ja echt!, stond in de jeugd bij Woudrichem te boek als talent. Holster die zich een echte Woercummer voelt, kwam al snel bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch terecht. Na zijn terugkomst bij Woudrichem debuteerde hij op 15-jarige leeftijd al in het eerste. Daarna volgde de stap hogerop bij Achilles Veen, waar hij twee periodes speelde.

Holster, die ook nog een periode bij Roda Boys speelde, kijkt er met plezier op terug. “Het kampioenschap destijds in de eerste klasse in Veen vond ik heel mooi. Op de eerste training als broekie poortte ik Jean Paul van Gastel en die schopte me gelijk een meter hoog”, vist Holster nog een anekdote op. “De hoofdklasse was wel iets boven mijn plafond.”

Qua beleving staan de twee kampioenschappen na zijn terugkeer bij Woudrichem in zijn geheugen gegrift. “Mijn twee zoontjes reikten vorig seizoen de kampioenschaal uit. Uniek. Dat was prachtig. Dat is voor weinig mensen weg gelegd”, sluit hij af met de derby tegen Wilhelmina’26. “Ik gok erop dat wij met 1-2 winnen”, gooit Wim Holster nog wat olie op het vuur.

Profiel
Naam: Wim Holster

Leeftijd: 30 jaar

Woonplaats: Woudrichem

Clubs: Woudrichem, Jeugd FC Den Bosch, Woudrichem, Achilles Veen, stage RKC, Woudrichem, Roda Boys, Achilles Veen, Woudrichem

Beroep: Projectleider bij Tankens in Andel

Burgerlijke staat: Gehuwd, twee zoontjes

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Wim Holster, vv Woudrichem