Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

WNC heeft winst op Almkerk broodnodig

14 mrt 2019, 07.14Voorbeschouwing

REGIO LEERDAM – WNC is in de eerste klasse vooral met fusieclub GRC 14 in een hevig duel verwikkeld om straks degradatieduels als nummer twaalf op de ranglijst te kunnen ontlopen. Voor succes in die race heeft WNC zaterdag in Waardenburg tegen Almkerk een zege dan ook broodnodig.

In Brabant verloor WNC in oktober erg geflatteerd van Almkerk maar de 5-2 nederlaag was wel pijnlijk. Op de achtste plaats heeft debutant Almkerk zeven punten boven WNC duidelijk meer lucht dan de geelzwarten. WNC zal zaterdag op eigen veld tegen Almkerk echt moeten winnen, want anders is de kans groot om in dit weekend door GRC 14 op de ranglijst te worden gepasseerd. Tegen het vaak productieve Almkerk wordt dat voor WNC ook thuis evenwel een pittige opgave.

LRC-Heerjansdam
Na ruime nederlagen bij de twee titelkandidaten Sportlust’46 en Sliedrecht speelt LRC zaterdag thuis tegen Heerjansdam, de nummer 3 in de eerste klasse. In Heerjansdam werd door LRC met 3-0 duidelijk van deze opponent verloren. Nu heeft LRC in Leerdam zeker een beter resultaat dringend nodig, want de voorsprong op de gevarenzone is slechts wankel. Hopelijk spelen de diverse blessures LRC zaterdag tegen Heerjansdam niet te veel parten.

Heukelum-Papendrecht
Heukelum ontvangt zaterdag het sterke Papendrecht, de nummer 2 in de tweede klasse. De vooral defensief solide gasten zijn de voornaamste belager van koploper Nivo Sparta. In Papendrecht pakte Heukelum destijds een eervol 0-0 gelijkspel. Na twee uitzeges in de regio Drechtsteden zal Heukelum nu thuis met een nieuwe remise tegen Papendrecht zeker al niet ontevreden zijn.

Tricht-Wilhelmina’26
Tricht zit in de tweede klasse nog steeds dringend verlegen om winstpunten om zo onderin boven de streep te blijven. Tegenstander Wilhelmina’26 staat echter keurig in het linkerrijtje van de ranglijst. In Wijk en Aalburg verloor Tricht met 2-0 van deze ploeg. Thuis zal Tricht het tegen Wilhelmina’26 zeker beter willen doen.

Asperen-NEO’25
Als hekkensluiter in de derde klasse D staan voor Asperen inmiddels alle seinen op rood. De 5-1 nederlaag tegen NEO’25 in Sprang Capelle schreeuwt thuis ook om revanche. Asperen staat inmiddels helemaal alleen onderaan en dus is op het eigen kunstgras de volle winst tegen NEO’25 alleszins geboden. Anders dreigt rechtstreekse degradatie steeds meer.

Haaften-GDC
Haaften en GDC verblijven in klasse 3 D allebei met 24 punten in de middenmoot. In Eethen won Haaften in oktober met 2-3 nipt van GDC en ook zaterdag in Haaften zal het onderlinge krachtsverschil gering zijn.

Vuren-Sparta’30
Vuren bevindt zich in de derde klasse D inmiddels duidelijk onder de streep. Louter blijven speculeren op twee nog resterende achterstallige duels is voor Vuren te riskant. Sparta’30 doet het beter en won in Andel tegen Vuren al met 2-0. Revanche tegen Sparta’30 is voor Vuren zaterdag thuis echter meer dan welkom.

HSSC’61-SC Everstein
In Hei- en Boeicop is de derby tussen HSSC’61 en SC Everstein zaterdag onbetwist de hoofdschotel van dit weekend in de Leerdamse regio. Regio Voetbal besteedde er al speciale aandacht aan. SC Everstein staat op de tweede plaats en strijdt vooral met koploper Sleeuwijk om het kampioenschap. HSSC’61 leed vorige week voor het eerst na zeven ongeslagen duels weer eens een nederlaag. Toch staat HSSC’61 nog altijd keurig op de vierde plaats. In Everdingen zegevierde HSSC’61 verrassend met 1-2. Vorig seizoen won HSSC’61 de derby zelfs beide keren, maar dat zal SC Everstein nu niet weer willen laten gebeuren. Arbiter Ad van Drunen uit Papendrecht is zaterdag in Hei- en Boeicop de arbiter van dienst.

Herovina-Kerkwijk
Herovina heeft in de vierde klasse nog altijd zicht op kwalificatie voor de nacompetitie. Dan dient er zaterdag in Herwijnen tegen Kerkwijk wel met de volle winst revanche te worden genomen voor de ontgoochelende 3-1 nederlaag die in de Bommelerwaard tegen Kerkwijk werd geleden.

Lekvogels-Leerdam Sport
Ook Lekvogels en Leerdam Sport azen na hun goede start in de derde periode nog op een plaats in de nacompetitie. Thuis verloor Leerdam Sport met 2-3 van Lekvogels. Zo’n nederlaag kan Leerdam Sport zich zaterdag in Lexmond niet weer veroorloven, want dan verschrompelt de kans op een prijs weer al snel.

SVS’65-Groot Ammers
SVS’65 ontvangt titelpretendent Groot Ammers, waarvan op sportpark Gelkenes met 3-0 werd verloren. Scoren gaat het door blessures zo geteisterde SVS’65 de laatste tijd erg moeizaam af. Toch weet SVS’65 het de topploegen in de vierde klasse vaak nog lastig te maken. Groot Ammers is in Spijk dus gewaarschuwd. 

Rhelico-Brakel
Rhelico lijkt in Rumpt vrijwel kansloos tegen koploper Brakel. De lijstaanvoerder won in Brakel al met 3-0 en start nu weer duidelijk als favoriet. Of heeft Rhelico als voorlaatste op de ranglijst thuis toch nog een grote verrassing in petto?

Zuilichem-ASH
ASH wacht in Zuilichem een zware opgave tegen de met al zestig goals productiefste ploeg in de vierde klasse. In Hellouw werd het tussen beide teams een 2-2 gelijkspel, maar thuis is Zuilichem vaak heel schotvaardig. Daarom zal ASH in Zuilichem met een nieuwe remise al wel tevreden mogen zijn.

RKVSC-MVV’58
MVV’58 telt in de vierde klasse nog volop mee voor het kampioenschap en de andere prijzen. Dan zal er in Velddriel wel van hekkensluiter RKVSC moeten worden gewonnen. In Meteren lukte dat pas na de rust nog ruim maar zolang mag MVV’58 het zaterdag niet uitstellen.

GVV-Beesd
Voor de laatste keer zal zondag in Geldermalsen de klassieker tussen GVV en Beesd worden gespeeld, omdat Beesd volgend seizoen naar het zaterdagvoetbal overstapt. Thuis verloor Beesd met 1-2 van GVV, maar de laatste weken ziet de prestatiecurve van beide clubs er in de vierde klasse ineens heel anders uit. Beesd won drie thuisduels op rij en GVV leed na de stunt bij RKTVC in Tiel liefst drie nederlagen achtereen tegen clubs uit de Bommelerwaard. De vraag is dus hoe het zondag in Geldermalsen tussen GVV en Beesd nu zal gaan uitpakken.

DSS’14-Maaskantse Boys
DSS’14 gaat zondag in de vijfde klasse in Heesselt tegen Maaskantse Boys proberen om revanche te nemen voor de in Maren-Kessel geleden 2-0 nederlaag.

OKSV-Ophemert
Ophemert is zondag in de vijfde klasse te gast bij OKSV, waarvan thuis nipt met 3-2 werd gewonnen. In Overlangel zou ook een gelijkspel voor Ophemert al bevredigend zijn.

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >
Lees meer over : voorbeschouwing, regio Leerdam, WNC