Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

'Wonderkeeper' Lex Kramers: 'Ik kan slecht tegen mijn verlies'

06 aug 2017, 16.18Nieuws
(foto: Teus Admiraal)

WOUDRICHEM - Zes tegendoelpunten in een hele competitie. Het lijkt onmogelijk, maar Lex Kramers van VV Woudrichem flikte het vorig seizoen. Vanwege zijn unieke prestatie is er nu zelfs een bokaal naar de 27-jarige wonderkeeper vernoemd.

De KNVB zette Kramers vandaag in de spotlights.

Je ziet het weleens in de kelder van het amateurvoetbal, op bijveldjes ver weggestopt op het complex. Keepers die het aantal keren in een seizoen dat ze moesten vissen op twee handen kunnen tellen. Maar zo laag speelde Woudrichem dus niet. De ploeg had een sprankelend seizoen in de derde klasse, en promoveerde met vlag en wimpel.

Zeker dankzij Kramers, die in de vorm van zijn leven stak en nauwelijks te passeren was. Hoewel dat volgens de goalie zelf ook met de tactiek te maken had. “We hebben elke wedstrijd met het hele team vroeg druk gezet op de tegenstander. Daardoor kwamen we vaak op hun helft al in balbezit, en kregen we weinig kansen tegen.”

Vesting
Maar dook er wel eens iemand op voor het doel, dan was daar de schier onneembare vesting, die vooral in thuiswedstrijden de naam van het sportpark van VV Woudrichem – Het Bolwerk – alle eer aandeed. Zijn ploeg won thuis al zijn duels, en verloor er ‘uit’ slechts één. Het doelsaldo loog er ook niet om: 83 voor, en dus maar 6 tegen. Daar kun je mee thuiskomen!

Na het geweldige seizoen staan de clubs inmiddels in de rij om de keeper in te lijven. Toch? “Nee, haha, en om eerlijk te zijn verwacht ik dat ook niet. Ook al ben ik sterk in de 1-tegen-1 en niet bang om situaties voetballend op te lossen, ik vind het prima zo. Voor mij is plezier het belangrijkst. Voor, tijdens én na de wedstrijden. Dat betekent trouwens niet dat ik niet fanatiek ben. Ik wil altijd winnen, kan heel slecht tegen mijn verlies.”

Lees het complete artikel op de site van de KNVB.

Lees meer over : Lex Kramers, vv Woudrichem