Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Woudrichem beraadt zich nog over in beroep gaan tegen sanctie

15 mrt 2016, 20.58Nieuws

WOUDRICHEM-Het bestuur van vv Woudrichem beraadt zich nog over het mogelijk in beroep gaan tegen de sanctie die de tuchtcommissie van de KNVB de derdeklasser dinsdag oplegde. SVW, de andere gestrafte club, liet eerder al weten wel in beroep te gaan.

De straf voor Woudrichem is hetzelfde als die voor SVW, namelijk een geldboete van 200 euro, drie punten in mindering en een proeftijd voor uitsluiting van de competitie tot 1 juli van dit jaar.

Het bestuur laat bij monde van voorzitter Kees Braat weten later te melden of de club in beroep gaat. “Voor ons is het al winst ten opzichte van de vorige straf, die vijf punten in mindering en een proeftijd van 24 maanden bedroeg. Toch gaan we als bestuur samen kijken of we in beroep zullen gaan en dat maken we aan het eind van deze week of begin volgende week bekend. We hebben begrepen dat SVW stellig van plan is om in beroep te gaan, maar wij hebben een democratisch bestuur om daarover een besluit te nemen.”

Verbazing
Braat weet nog niet waarom de tuchtcommissie beide clubs toch weer een straf heeft opgelegd, nadat de eerste sanctie in beroep werd vernietigd. “Daar hebben we ons over verbaasd. Misschien dat het gaat over nieuwe feiten, maar die hebben we vooralsnog niet gezien. Wellicht hebben we dus weer alle reden om in beroep te gaan.”

Beide clubs hebben zes werkdagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Martin van Hemert