Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Woudrichem-captain Wilty Schaap: 'In het veld ben ik een pitbull'

07 nov 2018, 11.12Nieuws
(foto: Jan Noorlandt)

WOUDRICHEM - De 27-jarige Wilty Schaap is het toonbeeld van de Woudrichemse onverzettelijkheid en staat op zijn plek als laatste man.

Buiten het veld is Wilty Schaap een aardige en goedlachse gast. Zodra hij binnen de lijnen stapt en het gras ruikt, verandert er echter iets in zijn hoofd. "In het veld ben ik een pitbull", geeft hij aan. "Binnen het veld is het voor mij oorlog en moet ik het hebben van buffelen", zegt hij met gevoel voor understatement.

"Tegenstanders komen ook niet graag naar Het Bolwerk", lacht captain Schaap, die er ook niet voor schroomt om aan de noodrem te trekken of als het nodig is een keer over de grens te gaan. Het zit een beetje in de aard van het beestje. Zo liep Wilty Schaap in de overigens knap met 2-4 gewonnen wedstrijd bij Roda Boys al tegen zijn eerste schorsing aan. "Daar baal ik dan wel enorm van, want nu miste ik de wedstrijd tegen Nivo Sparta", aldus Schaap.

Trots
De 27-jarige Schaap loopt al een tijdje mee bij Woudrichem en debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal. Hij maakte Jan van Straten, Leon van Loon, Corné Rooster, Robbie van Wijngaarden en Wim Holster als aanvoerder mee.

Nu is hij zelf de man met de aanvoerdersband. Wilty Schaap kan zich wel vinden in zijn nieuwe rol. "Ik heb altijd in de as van het veld gespeeld en in de huidige spelstijl kan je mij wel beschouwen als het slot op de deur. Het houdt in dat ik vaak in het duel kom, maar daar schroom ik niet voor. Verder heb ik het spel lekker voor me en kan ik mijn medespelers coachen, dat ligt mij wel. Ik ben er ook trots op dat ik de aanvoerdersband mag dragen. Ik ben een echte Woerkumse jongen en dan is het supergaaf dat je de band van het vlaggenschip mag dragen."

Topfit
Wilty Schaap kan ook goed door een deur met de nieuwe trainer Piet Saaman. "Hij ligt supergoed in de groep, staat er boven, maar hij is ook in voor een geintje en kan het allemaal goed overbrengen. We doen veel met de bal en als het acht uur is, hebben we al vijfhonderd keer de bal aangeraakt. Je ziet ook dat spelers, die wel eens een bal lieten glippen, nu veel vaster aan de bal zijn. We zijn verder ook op en top fit en trainen twee uur langer", aldus Schaap, die afgelopen seizoen nog tobde met een afgescheurde kruisband en er bijna een jaar uit lag.

Rauwdouwer
"Ze zeggen tegen mij altijd: 'jij gaat niet tot je veertigste voetballen'. Ik ben natuurlijk ook wel een beetje een 'rauwdouwer', maar ben er toch sterker uit gekomen", aldus de accountmanager bij Amari Metals, die uit een sportieve Woerkumse familie komt. Ook vader Wim Schaap speelde in het eerste elftal van vv Woudrichem. Daarnaast speelde ook oudere broer Arjon Schaap in het eerste en nu dus Wilty, samen met zijn jongere broer Danny.

Ontlading
Wilty Schaap maakte ook de victorie bij Woudrichem van de vierde klasse naar de tweede klasse mee. Het kampioenschap in de vierde klasse maakte de meeste indruk. "Dat vergeet ik nooit meer, Brakel uit. De ontlading was geweldig. Het was super met de pont terug naar Woerkum. Je moet weten, dat het 43 jaar geleden was, dat Woudrichem kampioen was geworden en ik zag mensen van 75 jaar janken", herinnert Schaap zich, die ook het kampioenschap in de derde klasse beleefde. Nu is de tweede klasse voor het tweede seizoen aan de orde.

Woudrichem doet het boven verwachting en proefde al aan de koppositie. Het is echter veel te vroeg om al aan een titel te denken, weet ook Schaap. "De bal is rond en je moet er niet raar van op kijken", grapt hij wel. "Wij kunnen voetballen als het moet, maar ook tot het gaatje gaan. We moeten maar kijken waar het schip strandt." Doel is wel de top vijf.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >
Lees meer over : Wilty Schaap, vv Woudrichem