Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Woudrichem en Almkerk moeten waken voor onderschatting

12 okt 2017, 07.03Voorbeschouwing
De volgende horde voor Almkerk is SVW. (foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De ranglijst begint zich al langzaam te tekenen. Het is dus belangrijk om komende zaterdag en zondag de punten binnen te halen. Kozakken Boys moet de draad weer oppakken tegen GVVV. Altijd een lastige tegenstander. Dus zullen de ‘boys’ op hun qui vive moeten zijn.

In de hoofdklasse A draait Achilles Veen boven verwachting. Het is wel afwachten of de manschappen van trainer Clemens Bastiaansen de punten kunnen pakken bij Swift. Dat is wel noodzaak om in de buurt van koploper Noordwijk te blijven.

In de eerste klasse heeft GRC 14 het nog niet. De combinatie uit Giessen en Rijswijk krijgt zaterdag bij het ook laaggeklasseerde DTS’35 wel de kans voor open doel om de eerste punten binnen te halen en daarmee het vertrouwen wat op te krikken. 

2F
Promovendus Woudrichem laat zich al flink gelden in de tweede klasse. Het treft het bovendien met Hardinxveld als tegenstander zaterdag op Het Bolwerk. Toch zit er een addertje onder het gras. De gasten uit de Alblasserwaard staan nog op nul punten en een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Oppassen dus voor onderschatting.

Almkerk moet ook oppassen voor onderschatting tegen SVW. De manschappen van trainer Robert Roest hebben zeker de winst nog niet binnen tegen de onberekenbare Gorcummers. De derde ploeg uit de regio Wilhelmina’26 kan de borst flink nat maken. De Wijk en Aalburgers gaan naar koploper Papendrecht. Winst voor de manschappen van trainer Johan v/d Werff zou een enorme verrassing zijn.

3D
In de derde klasse doet NOAD’32 het boven verwachting. De Wijk en Aalburgers staan ongeslagen op kop van de ranglijst. Hopelijk blijven ze wel scherp om ook SV Capelle aan de zegekar te binden. Sleeuwijk doet het ook niet slecht. De Sleeuwijkers moeten de punten kunnen oprapen bij BLC, al zal trainer Edward Sijahailatua moeten waken voor gemakzucht.

Bij Sparta’30 is het een ander verhaal, nadat alle routiniers zijn gestopt. Winst bij SSC’55 is ook niet realistisch. Het gedegradeerde Altena heeft de smaak ook nog niet te pakken. Bij GVV’63 wordt het kwaad kersen eten. GDC tenslotte is al goed warm gedraaid en moet NEO’25 makkelijk kunnen hebben.

Zondag
Op zondag moet Be Raedy zich herstellen van de nederlaag tegen DIA. Koploper SC Emma in de vierde klasse is daarvoor echter niet de ideale tegenstander. Maar wie weet. Wellicht stropen de Hankenaren de mouwen flink op. Dussense Boys kan de borst ook nat maken. De Dussenaren zullen vol moeten gaan bij zwaargewicht DIA. HHC’09 moet het puntloze RKDSV kunnen hebben.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >