Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zaterdag bekerderby LRC - Unitas (zo)

28 feb 2019, 09.17Nieuws
(foto: Marco Oomen)

LEERDAM – In het Carnavalsweekend wordt er traditioneel in deze contreien erg weinig gevoetbald. Zaterdag is er in Leerdam toch een interessante bekerwedstrijd. Dan speelt eersteklasser LRC om vijf uur thuis tegen de Gorkumse zondaghoofdklasser Unitas.

Tijdens de knock-out fase van dit bekerseizoen bereikten LRC en Unitas via drie successen de vijfde ronde. LRC kwam na ongeslagen poulewinst eerst in Zaltbommel na een 3-3 gelijkspel tegen tweedeklasser Nivo Sparta via penalty’s een ronde verder (foto).

Daarna volgden twee ruime zeges: met 7-0 thuis tegen vierdeklasser Bergeijk en in Sint Michielsgestel met 4-0 tegen de nieuwe fusieclub en derdeklasser SCG’18. Voor Unitas waren er drie overwinningen tegen Brabantse derdeklassers. Eerst met 2-0 in Oosterhout tegen TSC, daarna met 6-0 thuis tegen de PSV-amateurs uit Eindhoven, en tenslotte eind januari met 1-0 uit bij Reusel Sport.

In de competitie doet Unitas het als debutant in de hoofdklasse op zondag prima met een verdienstelijke vijfde plaats op de ranglijst en het al behalen van de titel in de eerste periode. Eén klasse lager heeft LRC het op zaterdag iets lastiger.

Het Leerdamse hoofddoel op de huidige negende plaats is om in elk geval in de eerste klasse boven de streep te blijven. Uiteraard start het één klasse hoger voetballende Unitas zaterdag vanaf vijf uur in Leerdam als favoriet in deze bekerwedstrijd, maar LRC zal thuis op het eigen kunstgras op een stunt gebrand zijn. De winnaar van dit cupduel speelt in de kwartfinale een uitmatch tegen hoofdklasser Achilles Veen.

 

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >