Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zaterdag- en zondagvoetbal gaat wellicht verdwijnen in hoofdklasse

19 feb 2019, 16.02Nieuws

REGIO - De gescheiden hoofdklasses in het amateurvoetbal op zaterdag en zondag gaan naar alle waarschijnlijkheid verdwijnen. De hoofdklasseclubs hebben een akkoord bereikt om weekendvoetbal te introduceren op het vijfde voetbalniveau van Nederland. De KNVB moet nu met een concreet plan komen. Dat meldt Omroep West.

Tijdens een bijeenkomst in het Gelderse Nijkerk - waar 64 hoofdklasseclubs aanwezig waren - stemden 48 clubs voor een samenvoeging van het zaterdag- en zondagvoetbal; het zogeheten weekendvoetbal. Voordeel van deze opzet is dat er minder reistijd is voor de clubs en dat er meer derby’s worden gespeeld. 

Speeldag discussiepunt
Grootste discussiepunt waar de KNVB zich nu over moet buigen is de speeldag. Het meest waarschijnlijk is dat zaterdag de standaardspeeldag wordt, behalve als twee zondagclubs tegenover elkaar staan. 

De Tweede Divisie is al een weekendcompetitie. Als ook de hoofdklasses zullen bestaan uit samengevoegde zaterdag- en zondagclubs, moet ook de Derde Divisie hervormd gaan worden. Dit gaat waarschijnlijk in het seizoen 2020/2021 gebeuren. 

Aangepaste regeling
In dat geval staat komend seizoen in het teken staan van aangepaste promotie- en degradatieregelingen, tenzij de KNVB beslist dat er geen aangepaste regeling voor promotie en degradatie nodig is. Dan zou de hervorming al in het seizoen 2019/2020 in kunnen gaan.  

Klik hier voor het volledige bericht van Omroep West