Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zaterdag volop Altena-derby's met GRC 14-Almkerk, Altena-NOAD'32 en Sparta'30-GDC

22 nov 2018, 13.47Voorbeschouwing
(foto: Eric Schröder)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTEN – Het komend weekend is er weer èèn van de derby’s. GRC 14 tegen Almkerk wordt een echte ‘clash’ en over de motivatie hoeven we ons geen zorgen te maken. De Almkerkers zijn als nieuwkomer goed bezig in de eerste klasse, maar zullen de zeperd tegen LRC weg willen wissen. De combinatie uit Giessen en Rijswijk zit nog in de hoek waar de klappen vallen en verloor net met 1-0 van koploper Sliedrecht. Dus zal de motivatie hoog zitten om Almkerk wel te kraken en er een driepunter uit te slepen.

In de tweede divisie lijkt er sprake van een schokeffect bij Kozakken Boys na het ontslag van trainer Jasper de Muijnck. Zaterdag zit interim-trainer Michel Langerak voor het eerst op de bank. Wellicht een goed medicijn voor de spelers om zich extra te bewijzen uit tegen Spakenburg.

Achilles Veen
In de hoofdklasse gaat Achilles Veen wellicht de hoge verwachtingen nu wel waarmaken in de tweede periode. Hoogvlieger 's-Gravenzande is daarbij zaterdag op de Hanen Weide in Veen de graadmeter. Laat nu het haantjesgedrag maar eens zien, lijkt ons een goede insteek.

Heet potje
In de tweede klasse oogt de ontmoeting tussen Wilhelmina’26 en Roda Boys interessant. De gasten uit Aalst liepen afgelopen zaterdag een flinke deuk op in het blazoen met het missen van de eerste periodetitel. Wellicht kunnen de Wijk en Aalburgers ze er nog een deukje bij bezorgen. Zelf doen de ‘kanaries’ dan goede zaken op de ranglijst en kunnen doorstoten naar de kopgroep.

Dezelfde prioriteiten liggen er ook voor Woudrichem, dat het blazoen moet oppoetsen tegen Tricht na het verlies bij Drechtstreek. In de kelder van de ranglijst staan Altena en NOAD’32 tegenover elkaar voor de streekderby. Het kan wel eens een heet potje worden in Nieuwendijk gezien de belangen voor een driepunter.

3D
In de derde klasse is het ook target-day. Koploper Sleeuwijk moet op bezoek bij de nummer twee SC Everstein. Kortom, de dag van de waarheid voor de equipe van trainer Pieter Tuns. Wint SC Everstein, dan komt het langszij bij Sleeuwijk. Andersom kunnen de Sleeuwijkers een gat slaan. Meer hoeven we niet te zeggen over deze interessante topper.

Sparta’30 spreekt dit seizoen ook een woordje mee onder trainer Mark van Noorloos. De Andelnaren staan op de derde plaats. Zaterdag is het ook hier target-day met de derby tegen GDC. Kunnen de elf uit Eethen de Andelnaren de pas afsnijden, is de vraag. Bij winst gaat GDC over Sparta’30 heen op de ranglijst.

Zondag
Op zondag is het genieten bij Be Ready. Tot dusver zijn de Hankenaren de titelfavoriet met goudhaantje Robin v/d Noort. Bovendien is de eerste periodetitel al binnen. Wellicht zit daar echter de valkuil van gemakzucht voor Be Ready bij Chaam.

Dussense Boys heeft andere zorgen. De Dussenaren kwamen gehavend uit het verloren duel met Terheijden. Niet alleen de 5-0 nederlaag tikte aan, maar ook spits Lars Branderhorst is geschorst. Bovendien liepen Bart van Dongen, Wesley van Biesen en trainer Antoine Hoevenaren tegen een rode kaart aan. Het geeft allemaal weinig vertrouwen voor een goede afloop bij WDS’19.

In de vierde klasse D liet HHC’09 een steek vallen bij SV Reeshof. Tot groot ongenoegen van trainer Senad Hadzic. Wellicht kan een stevig praatje van de trainer helpen om het sterke GSWB in Heusden wel te kraken.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >