Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zondagderde- en vierdeklassers in West 2 beginnen in kwalificatiepoules

06 jul 2018, 18.18Nieuws

REGIO - Om te komen tot een betere competitie-indeling voor de derde en vierde klasse zondag, worden de derde- en vierde klassen in het seizoen 2018/’19 in het district West 2 samengevoegd. In deze nieuwe opzet zal worden begonnen met vier kwalificatiepoules.

Door een alternatieve opzet van de competitie vindt halverwege een scheiding plaats tussen de elftallen die gaan spelen om het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse enerzijds en de elftallen die gaan spelen om behoud van het derdeklasseschap dan wel degradatie naar de nieuw te vormen vierde klassen.

Om tot de gewijzigde competitieopzet voor het seizoen 2018/’19 te komen, hebben we alle verenigingen uit de derde en de vierde klasse gevraagd hun mening te geven over twee voorstellen. Inmiddels is duidelijk dat de voorkeur van het overgrote deel van de verenigingen uitgaat naar een opzet waarbij wordt begonnen met vier kwalificatiepoules. In dit voorstel wordt geen return gespeeld, maar speelt elke vereniging even vaak uit als thuis. 

In het seizoen 2019/’20 zal de competitie starten met twee derde en twee vierde klassen, waarbij voetballers op hun eigen niveau kunnen spelen. 

(bron: KNVB)