Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zorg dat je ingeschreven bent bij jouw voetbalclub [IM]

08 nov 2018, 10.23Nieuws

Vind je het leuk om regelmatig een balletje te trappen met vrienden? In dat geval kan het interessant zijn om je aan te melden bij een voetbalclub in de buurt. Niet alleen kun je als vriendenteam deelnemen aan een competitie via de voetbalclub, ook profiteer je van verschillende andere voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat een lidmaatschap bij de voetbalclub invloed heeft op de kosten van je zorgverzekering? Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, waardoor zij jaarlijks te veel betalen voor een goede zorgverzekering. In dit artikel vertellen we je hier meer over

Collectiviteitskorting via de KNVB in Nederland
In Nederland wordt de mogelijkheid geboden om te profiteren van collectiviteitskorting, wanneer je aangemeld bent bij de KNVB. Dit kan alleen, wanneer je een lidmaatschap bij een voetbalclub hebt. De voetbalclub zorgt er vervolgens voor dat je automatisch bij de KNVB wordt aangemeld. Doe dit ruim voor de jaarwisseling, zodat je al in 2019 kunt profiteren van een aantrekkelijke collectiviteitskorting. Overigens geldt deze mogelijkheid niet alleen voor leden van de KNVB. Ook bij verschillende andere Nederlandse sportbonden kun je in aanmerking komt voor korting op je zorgverzekering. Handig als je kinderen op verschillende sporten zitten!

Zorgpremie zal ook in 2019 duurder worden
De afgelopen jaren viel jaarlijks een stijging in de zorgpremie op te merken. Zo was de zorgpremie in 2014 nog 1.098 euro per jaar, terwijl deze in 2018 al op 1.308 euro per jaar stond. Ook voor 2019 verwacht men een behoorlijke stijging in de zorgpremie. Zoals nu is afgesproken, betaalt iedere Nederlander straks 1.432 euro per jaar ter vergoeding van de zorgkosten. Deze stijging valt te verklaren door de toename in het totaal aan zorgkosten in Nederland. Waar de zorgkosten in 2018 op 77,7 miljard euro lagen, stijgen deze in 2019 naar 79,7 miljard euro. Het eigen risico zal in 2019 wel hetzelfde blijven, wat betekent dat deze standaard op 385 euro ligt.

Verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken
Om tot de goedkoopste zorgverzekering van 2019 te komen, is het verstandig om vooraf verzekeringen met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld allereerst bij welke verzekeraar je van collectiviteitskorting profiteert, als je aangemeld bent bij een sportvereniging. Op basis van die informatie en de zorgpremie die dit met zich meebrengt, kun je een vergelijking maken met andere verzekeringen. Vaak kun je ook via een werkgever in aanmerking komen voor een dergelijke korting. Er zijn handige tools op internet te vinden, waarmee het vergelijken van zorgverzekeringen bij verschillende verzekeraars heel eenvoudig is. Zo vind je altijd de goedkoopste oplossing.

Lees meer over : zorgverzekering