Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zure nasmaak is nog niet weg bij Roda Boys

05 jul 2018, 07.28Nieuws
De promotiedroom van Roda Boys spatte bij SVL uiteen. (foto: Gerald van Zanten)

AALST - Voordat de vakantie daadwerkelijk aanbreekt, heeft Roda Boys de teampresentatie voor het aanstaande seizoen gehouden. De 'nieuwe start' bleef doordrenkt met oud zeer.

"Jullie hebben gekozen voor een club met een ambitie en een doelstelling. Dat betekent dat je er moet zijn, wanneer je er moet zijn. Dat is een plicht naar jezelf, maar ook zeker naar elkaar toe."

Het is de boodschap die de rode draad is door de hele teampresentatie van Roda Boys. Arjen Borsje, trainer Frank Brands, de honkvaste supporters en vrijwilligers zijn het er allemaal over eens; zoals het afgelopen seizoen ging mág het niet nog een keer gebeuren. Roda Boys verzekerde zich toen immers al vroeg van nacompetitievoetbal door de eerste periodetitel binnen te hengelen. Op de laatste speeldag was het kampioenschap ook nog een mogelijkheid, maar daar ging Almkerk mee aan de haal. En dus was het voetbaltoetje de beloning voor de Aalsterse tweedeklasser. 

Door de vernieuwde opzet telde de nacompetitie slechts drie wedstrijden. In de eerste confrontatie kon Brands niet beschikken over linksback Rick van Pinxten en clubtopscorer Freek van Eembergen. Met de nodige moeite rekende Roda Boys desalniettemin af met Oostkapelle. Na afloop leefde de hele spelersgroep toe naar de tweede wedstrijd; het treffen met SVL in Langbroek. Tenminste, dat zou je denken.

Maar niets bleek minder waar. Brands moest het tegen de in degradatienood verkerende eersteklasser stellen zonder maar liefst drie vaste basisspelers. Naast Van Eembergen waren ook Rik van den Broek en Richard Palm vanwege uiteenlopende redenen niet aanwezig. In een wedstrijd die het aanzien amper waard was, verloor Roda Boys van SVL en daarmee ook de promotie-aspiraties.

Veel pijn
Die pijn blijft door-etteren, ook op deze avond die eigenlijk een nieuwe start zou moeten inleiden. Vooral TC-lid Ernst van de Werken kan zich nog niet over de teleurstelling heen zetten, laat hij duidelijk merken tijdens het voorstelrondje: "Wat me tot nu toe nog steeds dwars zit, is dat we op het moment dat we de doelstelling konden realiseren, in de steek zijn gelaten. Dat deed en doet mij nog steeds zeer veel pijn."

Mede daarom is het mantra duidelijk: de competitie bestaat niet uit 26, maar uit 29 weken. "Dat is meer iets wat ik normaal vind, maar wat ik nog wilde benadrukken", stelt Brands. "Ik denk dat het belangrijk is dat die gasten beseffen wat onze vrijwilligers en onze supporters er voor doen en er voor over hebben. Met zijn allen ten onder is met zijn allen ten onder; maar als je ergens voor wil gaan, zul je links of rechts ook dingen moeten laten. Als je iets wilt bereiken met elkaar is dat er een onderdeel van."

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >