Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Zwaar programma voor clubs uit Land van Heusden en Altena

21 feb 2019, 06.55Voorbeschouwing
(foto: Teus Admiraal)

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het kan zomaar een lastig weekeend worden voor de clubs uit het Land van Heusden en Altena. In Almkerk staat aan de Sportlaan de semiderby tegen GJS op het programma. Op papier is Almkerk de favoriet, maar de hekkensluiter uit Dalem zal zich nog niet gewonnen willen geven. Almkerk zal dan ook bij de les moeten zijn, want een kat in het nauw kan rare sprongen maken. 

In de tweede divisie moet Kozakken Boys naar Barendrecht. Altijd een lastige klus voor de Werkendammers, die zich moeilijk raad weten met het luizige spelletje van de Barendrechters. Dus tekenen we bij voorbaat niet voor drie punten.

Achilles Veen
Achilles Veen belandde afgelopen zaterdag weer met twee voeten op aarde. De 2-4 nederlaag tegen Rijnvogels kwam hard aan. Wellicht geeft het gegeven dat Achilles Veen bij Spijkenisse langszij komt bij winst wat extra daadkracht.

GRC 14
In de eerste klasse blijft GRC 14 heen en weer zwalken in de onderste regionen. Zaterdag bij en tegen het sterke SVL wordt het ook zeker niet makkelijk. 

2F
Wilhelmina’26 is aan een goed seizoen bezig in de tweede klasse. De Wijk en Aalburgers verrassen regelmatig tegen sterke tegenstanders. Wellicht gebeurt dat zaterdag op De Ebbe ook tegen het sterke Papendrecht, dat loert op de tweede periodetitel. Ook Woudrichem krijgt een zware wedstrijd voor de kiezen bij koploper Nivo Sparta. Maar ja, je weet het niet met die Woercummers. Misschien zetten ze de boel boven in de tweede klasse nog wel een keer op z’n kop.

Ook Altena kan de borst nat maken. De Nieuwendijkers verspeelden afgelopen zaterdag met de 1-1 tegen Tricht de pole position op de tweede periodetitel. Het sterke Pelikaan is dan ook niet de ideale tegenstander voor de ‘morning after’. NOAD’32 zit in zwaar weer als hekkensluiter in de tweede klasse. Willen de Wijk en Aalburgers het tij nog keren, dan zal er echt gewonnen moeten worden bij het lastige Drechtstreek.

3D
In de derde klasse D schrok Sleeuwijk zich zaterdag een hoedje bij HSSC’61 met een 5-1 afstraffing. Of koploper Sleeuwijk de zinnen weer bij elkaar heeft tegen SSC’55 is dan ook afwachten. Sparta’30 is hard bezig om het seizoen om zeep te helpen. Tijd dus om de rug te rechten tegen GVV’63. GDC dient zich na de winterstop aan als runner-up met drie keer winst op rij. Kijken of de Eethenaren het goede gevoel ook vasthouden tegen het oprukkende en sterke HSSC’61.

Zondag
Koploper Be Ready sloeg weer een goede slag met de winst bij Raamsdonk. De tegenstander van zondag Right’Oh is echter niet voor de poes. Dus zal het er om spannen in Hank. Dussense Boys krijgt het zwaar bij het thuis moeilijk te kloppen Blauw Wit’81.

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >