Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

In zware tijden kan Well altijd rekenen op gebroeders Blom

15 nov 2017, 07.40Nieuws
(foto: Lya Cattel)

WELL - Het seizoen van Well wordt tot dusver gekenmerkt door afwezigen. Gelukkig beschikt de vierdeklasser dan altijd nog over de broers Barend en Chris Blom.

De hele jeugdafdeling hebben ze doorlopen en inmiddels zijn ze beide al zo'n vijftien jaar vaste waarde in het eerste elftal. De broers Barend en Christiaan Blom zijn niet meer weg te denken bij vierdeklasser Well. Vooral in een periode waarin trainer Edwin van de Braak iedere week weer moet puzzelen om tot een representatief elftal te komen, zijn de twee noeste krachten van groot belang.

Christiaan, kortweg Chris (30) is achterin degene die zich met het nodige kunst- en vliegwerk inzet om zoveel mogelijk voorzetten en schoten onschadelijk te maken. Barend (31) is doorgaans één en dit seizoen zelfs twee linies verder naar voren te vinden. Hij bewijst zich regelmatig als middenvelder en gelegenheidsaanvaller. Sterker nog; in het duel met ASH, (3-3, red.) was Barend zelfs verantwoordelijk voor de hele doelpuntenproductie van Well. Al verwacht hij niet dat hij dit seizoen vaker zo trefzeker is: "Nee, dat was meer een toevalligheid. Normaal gesproken maak ik er echt niet zoveel op een jaar."

Defensiever
In de vele jaren dat ze deel uitmaken van het vlaggenschip van Well hebben de twee broers veel meegemaakt. Toch is dit seizoen wel degelijk anders dan andere jaren. Vanwege het ontbreken van onder meer de pijlsnelle aanvallers Danny Keijnemans en Dennis Bracht begon Well het seizoen een stuk defensiever dan gewoonlijk. Dat wierp zijn vruchten af, want na drie wedstrijden kon er pas één tegentreffer worden genoteerd. Daar tegenover staat overigens wel de zeer karige doelpuntenproductie, die eveneens één goal bedroeg.

Voornamelijk voor Barend voelde het behoorlijk tegennatuurlijk: zelfs op eigen veld nog een wit-blauwe muur optrekken en zoveel mogelijk aanvallen in de kiem smoren. Om dan vervolgens zelf amper een handjevol kansen te krijgen. "Dat was wel heel erg wennen voor ons allemaal. Zeker die eerste wedstrijden waren niet leuk. Als je thuis op de rand van de zestien gaat hangen.. Ja, daar komen van buitenaf wel vragen over. 'Wat zijn jullie nou weer aan het doen?' Maar dan leg je uit dat we moeten roeien met de riemen die we hebben. Dan is het een kwestie van de bus parkeren, maar dat heeft wel resultaat."

Zoals in de derby tegen Kerkwijk. Die wedstrijd staat in beide dorpen ieder seizoen weer met rood omcirkeld op de kalender. Een echte 'must-win'. En daaraan voldeed Well. Met Barend en Chris in de gelederen trok Well zich terug op eigen helft om vervolgens bij één van de weinige mogelijkheden toe te slaan.

Dat de thuisploeg met zijn defensieve stijl in die wedstrijd niet aan klantenbinding deed, doet volgens Chris niet ter zake: "Als je dan toch met 1-0 wint zeggen de supporters echt niet 'ik blijf de volgende keer thuis'. Zo lang er resultaat is, blijven ze toch komen. Na drie punten zijn ze wel weer snel vergeten hoe we gevoetbald hebben, ook al is het niet echt 'des Wells'."

Vrouwenelftal
In vijftien seizoenen Well zagen Barend en Chris de nodige veranderingen plaatsvinden op sportpark De Hoef. Één van de meest opvallende ontwikkelingen is het ontstaan van een vrouwenelftal. Ter gelegenheid daarvan werd afgelopen zaterdag een wedstrijd gespeeld tussen het huidige dameselftal en het elftal ten tijde van de oprichting, tien jaar geleden.

Volgens Barend, die behalve selectiespeler ook de pet van wedstrijdsecretaris op heeft, is de opkomst van het vrouwenvoetbal bij Well een positieve impuls voor de dorpsclub: "Blijkbaar zijn er jaren geleden veel meiden geboren, en die voetballen nu allemaal leuk. We hebben nu zelfs twee meisjesteams. Het is alleen maar goed dat we een sportvereniging zijn die ook voor hen interessant is."

En hoe lang de club Well het nog kan volhouden? "Nog jaren, als het aan mij ligt. We proberen de club dag bij dag te besturen. Niet zo van 'over vijftien jaar staat Well daar'. Nee, we besturen op de korte termijn om de boel draaiend te houden. En dat zoveel mogelijk samen. Dat is hoe het bij de club Well moet zijn", besluit Barend.

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >
Lees meer over : Barend Blom, Chris Blom, wsv Well