‘Defensief instabiel’ Zuilichem verliest laatste duel van 2018

23 dec 2018, 20.14Verslag

ZUILICHEM – Voor Zuilichem komt de winterstop als geroepen. In Herwijnen gingen de manschappen van trainer Nabil Bouchlal zaterdag met 3-2 onderuit.

Aangezien Herovina vorige week besloot de wedstrijd tegen Zuilichem af te gelasten, stond dat duel in het laatste inhaalweekend van 2018 nog op het programma. Op De Kol begon Zuilichem de eerste twintig minuten prima, al werden een aantal opgelegde kansen gemist. Daarvoor zou het in de eerste helft nog het spreekwoordelijke deksel op de neus krijgen. De verdediging blunderde tweemaal opzichtig, waardoor Zuilichem bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeek.

In de tweede helft zorgde Carlo van Heusden al snel voor de aansluitingstreffer. Op jacht naar de gelijkmaker moest Zuilichem daarentegen wel veel ruimte weggeven, wat de 3-1 tot gevolg had. De 3-2 van Max van Zanten kon niet voorkomen dat Zuilichem puntloos huiswaarts moest keren.

Ontstemd
Bouchlal was vooral ontstemd over de twee eerste tegentreffers: “We geven de wedstrijd compleet uit handen door onnodige doelpunten. Dan zie je een kans op resultaat als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest, maar we hebben te maken met individuele fouten die ons tegengoals kosten. Dat is te vaak gebeurd. De verdedigende stabiliteit is er absoluut niet.”

Ups en downs
Door de nederlaag verzuimt Zuilichem om op gelijke hoogte met Groot-Ammers te komen. Bovendien ziet het zich voorbij gestreefd door Herovina. In de tweede seizoenshelft zal de formatie van Bouchlal de achtervolging in moeten zetten om de doelstelling, nacompetitievoetbal, te bereiken.

Ook in dat opzicht was het puntenverlies in Herwijnen pijnlijk: “We hebben een kans laten liggen om goede zaken te doen voor de tweede periode. Maar op de momenten dat het er echt op aan komt, geven we niet thuis. Zo lang we de defensieve stabiliteit niet op orde hebben, wordt het echt lastig om bovenin mee te blijven doen. Dan gaat het met ups en downs; hoge pieken, diepe dalen. We zullen het voor elkaar moeten krijgen om dat instabiele eruit te krijgen”, aldus Bouchlal, die desgevraagd nog kort terugblikt op de eerste seizoenshelft: “Ik kan niet zeggen dat ik ontevreden ben. We hebben progressie getoond en nacompetitievoetbal is nog steeds in zicht. Maar over gisteren ben ik wel heel erg teleurgesteld. Ik kan niet zo heel goed tegen mijn verlies. En al helemaal niet als het onnodig is.”