Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

‘Lamlendig’ Nivo Sparta lijdt verrassende eerste nederlaag

06 okt 2018, 21.55Verslag

ZALTBOMMEL – Voor Nivo Sparta is de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Op het eigen sportpark de Watertoren ging de titelkandidaat tegen EBOH met een verrassende en zeer pijnlijke 2-3 onderuit.

Er leek bij Nivo Sparta geen vuiltje aan de lucht, voorafgaand aan de wedstrijd tegen EBOH. Trainer Theo de Boon had de beschikking over dezelfde elf spelers die vorige week Heukelum nog overtuigend met 5-0 oprolden. Ook tijdens de beginfase van het duel met de nieuwkomer was er nog geen enkele reden om aan te nemen dat Nivo Sparta tegen een zeperd op zou gaan lopen. Al vroeg schoot Willem Looijen op aangeven van Daan Schreuders de openingstreffer binnen.

Er ontstonden daarna een aantal grote kansen voor Nivo Sparta om de score uit te breiden, maar ook aan de andere kant was er dreiging. Dat drukte EBOH uit in de score door op het half uur de 1-1 aan te tekenen. Vlak voor rust tartte Frenk Schaap alle voetbalwetten door zelf de strafschop te nemen die hij had veroorzaakt. Daarmee was de 2-1 ruststand een feit.

(foto: Marco Oomen)

Strafschop
Direct na de rust trof Schreuders de onderkant van de lat, om luttele minuten later aan de andere kant de 2-2 te zien vallen. Diverse pogingen om puntenverlies te verijdelen leidden niet tot de voorsprong voor Nivo Sparta. Tot overmaat van ramp kreeg het in de slotfase zelfs nog het deksel op de neus; EBOH benutte in de slotminuten een strafschop en nam zo de drie punten mee naar Dordrecht.

(foto: Marco Oomen)

Enorme domper
De nederlaag was een enorme domper voor Nivo Sparta-trainer Theo de Boon, die eerst goede hoop had op een goede afloop: “We kwamen al vrij snel op voorsprong. Dan ga je er eens even goed voor zitten, maar wij gingen juist heel slordig spelen. We kwamen totaal niet in ons spel. Het was slecht, er was weinig overtuiging en we speelden lamlendig. Een voorbeeld daarvan was de 2-2. Wij vergeten in te grijpen en die jongen mag gewoon vrij uithalen”, aldus De Boon, die duidelijke taal spreekt: “7 of 8 spelers scoorden een vette onvoldoende, met daarbij ook jongens waar je het niet van verwacht. Het was een collectief falen en dat mag niet gebeuren. Er zullen deze week flink wat harde woorden gaan vallen. Dit komt heel erg rauw op ons dak.”

Embedded rich media on Twitter