Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Achilles Veen geeft RKC goed partij

09 jul 2016, 19.37Verslag

VEEN - Achilles Veen gaf RKC zaterdag goed partij. Pas na de rust moest de thuisclub het afleggen tegen de profs uit Waalwijk. Het werd uiteindelijk 0-3 op De Hanen Weide.

Voor de rust had Achilles Veen de profs moeten kraken. Jeroen van Leijsen en Sen Aerts waren er dicht bij, maar de laatste finesse in de afwerking ontbrak. Aan de andere kant had keeper Maik v/d Kieboom weinig te duchten van de aanvallers van RKC. Het bleef bij een paar schoten van afstand. 

Misverstand
Na de rust maakte RKC er meer werk van. Het tempo werd opgeschroefd. Een half uur voor tijd was het raak na een misverstand tussen Bas van Loon en invaller-doelman Ferdi Kwetters. Johan Voskamp profiteerde met de 0-1. RKC hield de druk er op en een kwartier voor tijd viel de 0-2 na een inkopper van Fred Benson. Vier minuten later was het weer raak. Uit een vrije trap bepaalde Daan Rienstra de eindstand op 0-3. 

Realistisch
De nieuwe trainer Clemens Bastiaansen kon zijn ploeg voor het eerst aan het werk zien. “Het was nuttig om de nieuwe spelers te zien. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was wel groot. Toen stonden we niet helemaal goed en dan straft een profclub als RKC het af. We wilden met flair en brutaliteit spelen en een goed resultaat boeken. Anderzijds moet je ook realistisch zijn. We zijn nog niet ingespeeld en in een aantal zaken moeten we nog verbeteren."

Nico van Es