Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Achilles Veen kan het verschil niet maken tegen FC Breukelen

20 aug 2016, 18.57Verslag

VEEN – Achilles Veen kon zaterdag de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken. Tegen promovendus FC Breukelen kwam de equipe van trainer Clemens Bastiaansen niet verder dan 1-1.

Trainer Clemens Bastiaansen had ongetwijfeld op meer gehoopt in de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Breukelen. De 1-1 op De Hanen Weide was ook enigszins tegenvallend gezien de verwachtingen, maar wel terecht. Met name qua effectiviteit in het afronden van de mogelijkheden bleef de thuisploeg in gebreke.

Countergoal
Bastiaansen dacht er het zijne van. “Je hoopt natuurlijk op drie punten. Daar zijn we ook op vertrokken om een goede start te maken. Anderzijds speelde FC Breukelen echt op de counter. Dan loop je toch nog in het mes”, herinnerde de trainer van Achilles Veen aan de fase voor de rust waarin een uitbraak van FC Breukelen de 0-1 in leidde.

Foto: Teus Admiraal

Achterstand gerepareerd
Razendsnel stuurde Ike Nanka Bruce de rappe Deen van Embriqs de ruimte in. Die behield het overzicht en zette Tom Kalkhuis vrij voor een leeg doel. Daarmee was de 0-1 een feit. Aan de andere kant was Achilles Veen er niet in geslaagd een gaatje in de bres te slaan in de defensie van FC Breukelen. Het bleef allemaal te frivool en te weinig effectief. Zo schoot Rowin van Zaanen een vrije trap in de muur en mikte Theo Martens te hoog. Op slag van rust repareerde Achilles Veen de achterstand nog wel. Sen Aerts schoot eerst op de paal, maar Bas van Loon benutte de rebound voor de 1-1.

Ander vaatje
Na de rust bleef het afwachten wie het potje uit zou halen. De thuisploeg tapte wel uit een ander vaatje, maar ook FC Breukelen werd gevaarlijker. Tien minuten na de rust had Jeroen van Leijsen de bal al op de schoen om het verschil te maken. Hij strandde van dichtbij echter op de Breukelense sluitpost. Ook Aerts kwam niet tot een afronding. De dubbele inzet werd nog van de lijn gehaald.

Foto: Teus Admiraal

Knappe reflex
Aan de andere kant hield keeper Maik van den Kieboom Achilles Veen op de been met een knappe reflex. Bij het scheiden van de markt verzaakte tenslotte weer Aerts om de trekker over te halen om het verschil te maken en moest Achilles Veen genoegen nemen met een punt.

Stappen maken
Trainer Jamal Yahiaoui van promovendus FC Breukelen kon er best mee leven. “We zijn blij met de 1-1. Vooraf weet je niet hoe je ervoor staat als promovendus in de hoofdklasse. Achilles Veen heeft hoge aspiraties uitgesproken. Dus we kwamen voor een punt en dat is niet verkeerd”, stelde Yahiaoui. Tot slot trainer Clemens Bastiaansen. “We zullen nog stappen moeten maken en dat weten we.”   

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >