Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Afgetekende 5-0 GRC 14 in lauwe degradatiekraker tegen machteloos GJS

20 apr 2019, 18.33Verslag

GIESSEN – GRC 14 en GJS ginge zaterdaq voor de laatste kans nog uit de degradatiedans te komen. GRC 14 overtuigde het meest en won afgetekend met 5-0.

Met het rode vuurwerk en de blauwe walm over het veld leek de stemming voor de degradatiekraker tussen GRC 14 en GJS er direct in te zitten. In het veld konden beide ploegen elkaar beter spiegelen aan het grote spandoek met bloed, zweet en tranen. Het was met name ‘zweet’ wat zich openbaarde in de hitte. Beide ploegen hadden duidelijk moeite met de spanning op de wedstrijd.

Het enige opzienbarende voor de rust was een enorme kans voor GJS om de score te openen. Miraculeus haalde keeper Dennis Mijdam de vrije kopbal van Louis Damen nog uit de uiterste hoek. Vervolgens sloeg GRC 14 toe na een knappe actie van Michael v/d Oever, die beheerst de 1-0 binnen schoof. Het werd gevolgd door een opkikker op slag van rust. Uit een hoekschop kopte Ousmane Traore de 2-0 binnen.

Verslagenheid
Na de rust probeerde GJS zich nog op te richten, maar het bleef aanvallend en verdedigend machteloos. Het bleef half werk. Aan de andere kant verzaakte Traore met drie vrije mogelijkheden de rust bij GRC 14 te brengen.

Twintig minuten voor tijd lukte het Traore eindelijk met de 3-0 de wedstrijd in het slot te gooien. Het zieltogende GJS was nu rijp voor de slacht. En de 4-0 na een snelle omschakeling van Michael v/d Oever wekte geen verbazing. Broer Wesley v/d Oever zorgde voor de afwerking. Tenslotte maakte na een uitbraak Sem v/d Stelt er nog een afgetekende uitslag van. Van der Stelt liet de afwerking over aan Michael v/d Oever, die met zijn tweede treffer en de 5-0 GJS in verslagenheid achter liet.

Content
Trainer Piet de Kruif was zeker content met de 5-0 uitslag. “Het belangrijkste vandaag was dat we wonnen en dat hebben we gedaan. We begonnen wel heel stroef. Er stond duidelijk spanning op en het oogde heel erg loom. We gingen wel met 2-0 de rust in en dat was wel prettig. De tweede helft liep vlotter en we hadden makkelijk een nog hogere score neer kunnen zetten. Met de 5-0 kwam GJS nog goed weg.”

Uit de winst putte De Kruif nog wat hoop, dat GRC 14 nog wegkomt van de plaats voor de nacompetitie tegen degradatie. “Het is voor ons heel vervelend dat VVGZ ook weer won. Wij moeten de laatste drie wedstrijden ook winnen en niet teveel naar anderen kijken. Dat hebben we zelf in de hand. Daar zijn we goed mee begonnen vandaag en meer kunnen we niet doen.”

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >