Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Alblasserdam doet aartsrivaal De Zwerver pijn met late 1-0

22 apr 2019, 19.55VerslagUpdate

ALBLASSERDAM - De Zwerver ging in de inhaalwedstrijd tegen Alblasserdam als de te kloppen kampioenskandidaat van start. Maar de gastheren stelden alles in het werk om daar in deze derby een stokje voor te steken. En ziedaar, dat lukte ook nog. Waardoor ASV Arkel de grote winnaar van het Paasweekend werd.

Wie in de eerste zeventig minuten meende te moeten vaststellen dat het wedstrijdverloop in de inhaalwedstrijd Alblasserdam tegen De Zwerver niet echt de kenmerken had van een zinderende derby, werd in de slotfase alsnog op zijn wenken bediend. Want er gebeurde van alles in dat laatste kwartier en de vijftien minuten die scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge er nog bijtelde.

Embedded rich media on Twitter

De Zwerver ging vol voor de winst en het tegenhoudende Alblasserdam had duidelijk één doel voor ogen. De aartsrivaal twee verliespunten bezorgen zou toch heel mooi zijn.

(foto: Rick den Besten)

Maar het zou nog heel anders uitpakken. Uit een corner kopte Youri Groenendijk zelfs de winnende treffer binnen. Het thuispubliek had op slag een ultieme reden om de nodige liters bier te bestellen. Een mooiere tweede paasdag was niet denkbaar.

Verkeerde veronderstelling
Vanwege een scheidsrechter die zich blesseerde was de wedstrijd op de reguliere speeldag al na vijf minuten gestaakt. Al had de scheidsrechter van deze inhaalpoging dat niet echt meegekregen van de KNVB. De Zeeuw verkeerde zelfs in de veronderstelling dat hij De Alblas – Groote Lindt moest fluiten. Dus moest het bestuur van Alblasserdam de man ook nog instrueren dat het hier een hervatting in de vijfde minuut van een gestaakte wedstrijd betrof.

Na een kwartier was al duidelijk zichtbaar hoe de kaarten lagen. De Zwerver, meer in balbezit, combineerde rustig over de flanken en zocht vervolgens vooral spits Guido Luiten. Alblasserdam hield steeds vijf man achter de bal, speelde kort op de man en probeerde in balbezit zo snel mogelijk Murat Elibol in de loop aan te spelen.

(foto: Rick den Besten)

Misschien wel het meest vermeldenswaard in de eerste helft was de situatie dat Youri Groenendijk een gele kaart zou krijgen, ware het niet dat de arbiter zijn kaarten in een ander shirtje had zitten. Toen die eenmaal waren opgehaald, werd de daad alsnog officieel bij het woord gevoegd.

Maar sportief was er, op slag van rust, nog een hoogtepunt. Dat was de voorzet van Alblasserdam aanvoerder Leroy Naaktgeboren richting Elibol. De nummer tien nam ‘m van dichtbij vol op de wreef. Maar De Zwerver keeper Bas Bijkerk wist het leer met een katachtige reflex uit het doel te houden. Anders had de thuisploeg zomaar de leiding genomen.

Voetballende oplossing
“In de rust heb ik mijn jongens voorgehouden vooral rustig te blijven en steeds voor een voetballende oplossing te gaan”, verklapte De Zwerver trainer Edward Knook “We creëerden in de tweede helft dan ook een aantal goede kansen. Maar ja, als die er niet ingaan, dan houdt het gewoon op.”

(foto: Rick den Besten)

Hij doelde op de corner van Daniel Munoz die door Luiten keihard binnen werd geschoten. Maar er stond een Alblasserdammer op de doellijn in de weg. Op het moment dat vierhonderd meter verderop De Alblas-Groote Lindt in 1-1 was geëindigd en De Zwerver officieel de tweede periode binnen sleepte, knalde Gauthier Luwawa ook nog op de lat.

Maar de beste kans was de kopkans van dichtbij voor Luiten. “Normaal gesproken moet zo’n bal natuurlijk raak zijn, maar wij speelden vandaag duidelijk ver onder ons niveau”. Filosofeerde een teleurgestelde Munoz na afloop.

“Nee, dat van die periodetitel kregen we niet mee. Maar daar zijn en waren we ook niet mee bezig. Nu we een achterstand van negen punten op de leider hebben goedgemaakt, zijn we alleen maar met een mogelijk kampioenschap bezig. Dan weet je dat je hier niet echt aan voetballen toekomt. Daar hadden we gewoon beter op in moeten spelen.”

(foto: Arnold van Meerkerk)

Dubbele rode kaart
Toen brak die geweldige slotfase aan. Terwijl nota bene Jaimy Bravenboer met twee keer geel, dus rood van het veld werd gestuurd en Alblasserdam met tien man dat gelijkspel uit het vuur moest slepen. Bravenboer kreeg zelfs twéé keer rood. Want hij liep tergend langzaam, over het gehele speelveld, naar de achterlijn. Daar was scheidsrechter De Vos bepaald niet van gediend. Hij trok er dus nog een.

Kort daarna was er die ene uitval van de thuisploeg die een corner opleverde. Zoals de gehele wedstrijd zette Rasheem Sandvliet zich achter de bal en bracht ‘m scherp voor. Precies op het hoofd van Youri Groenendijk. Die kopte keihard binnen en liep in één ruk door richting achter het doel waar hij van pure blijdschap bijkans tot de nok van de ballenvanger klom. Kortom, matchwinnaar en clubrecordhouder ballenvanger klimmen in een en dezelfde minuut.

(foto: Rick den Besten)

Doordat de scheids vervolgens -vanwege het vele tijdrekken van de thuisploeg- ("Antivoetbal", had Knook zich zitten ergeren) lang liet doorspelen, moesten de tien Alblasserdammers nog heel lang vol aan de bak. Maar ze haalden glorieus het einde.

Onverzettelijk
“Ik ben trots op mijn elftal. Kijk naar al die jonge gasten die vandaag niet van wijken wilden weten,” jubelde trainer Dennis Schoonewil. “Natuurlijk wisten wij dat we het voetballend niet van De Zwerver zouden winnen. Maar we hebben er een brok onverzettelijkheid tegenover gezet. Ik ben trots op die jonge spelers. Pareltjes zijn het. Daar zal de club in de nabije toekomst nog heel veel plezier aan beleven.”

Hij doelde waarschijnlijk in ieder geval op Sandvliet. De nummer vijf speelde een prima wedstrijd. Eiste als 18-jarige gewoon elke vrije trap op en bleek over een puike conditie te beschikken. Hij was overal aanspeelbaar. En met die laatste corner ook nog eens superbelangrijk.

“Ach, we hebben gewoon de taken verdeeld. Ik neem de vrije trappen en de corners”, stelde Sandvliet nuchter vast.

Embedded rich media on Twitter

Ed van Tuijl