Alem heeft slapeloze nachten van onterechte uitschakeling

11 jun 2018, 20.25Verslag

NIEUWKUYK - Iedereen was het er na afloop over eens: Alem had verzuimd Nieuwkuyk het zetje naar de vierde klasse te geven. Zelfs Nieuwkuyk-trainer Patrick Berkelmans sprak van een klein wonder. Hij zag zijn team tien minuten voor tijd nog met 1-2 achter staan en Alem drie grote kansen missen.

Alem had de Nieuwkuykers op dat moment kunnen elimineren. Alem-trainer Piet Saaman was er n afloop goed stuk van. “Een zure uitschakeling. We hadden wel met 1-4 of 1-5 voor kunnen komen. Maar dat is al het hele jaar ons manco: we creëren veel, maar maken niet af.”

Zodoende ging Nieuwkuyk na negentig minuten door een uiteindelijke 3-2 zege naar de finale voor een plaats in de derde klasse en blijft Alem ook volgend seizoen vierdeklasser.

Via Mats Steenbekkers, die voor rust gelijk maakte (1-1) en Hans van de Bogaard die na rust de 1-2 scoorde, leek Alem op weg naar een finaleplaats. Het vergat vervolgens om de thuisclub knock-out te slaan.

Alles of niets
De thuisclub ging daarentegen voor alles of niets. De 2-2 kwam er middels een ‘verwaaid’ afstandsschot en kort voor het einde trok Nieuwkuyk alsnog de overwinning over de streep (3-2).

Nieuwkuyk was door het oog van de naald gekropen, maar daar kocht trainer Saaman niets voor. “Na de 2-2 stortten we even in. Toen hadden we toch nog een verlenging af moeten kunnen dwingen. Zo dichtbij en dan zo verliezen. Zwaar onterecht deze uitschakeling. Dat worden slapeloze nachten”, aldus de naar tweedeklasser Woudrichem vertrekkende Saaman, die zich een leuker afscheidscadeau had toegewenst.