Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Alliance geen partij voor Asperen: 6-0

01 jun 2019, 19.54Verslag

ASPEREN – Vierdeklasser Alliance uit Roosendaal was zaterdag in Asperen geen partij voor de thuisclub in de afvalrace voor een plaats in de derde klasse. Na een vroege openingsgoal van Gerard Breider bleef het tot de rust nog 1-0. In de tweede helft scoorde een oppermachtig Asperen echter nog liefst vijf keer en liep de score tot 6-0 op.

In de nacompetitiefinale tegen Brakel, de hoogste periodekampioen uit de vierde klasse D, zal Asperen op Pinksterzaterdag nu de plaats in de derde klasse moeten zien te redden. Dat zal op het neutrale terrein in Woudrichem voor Asperen zeker een veel lastiger opgave gaan worden.

Eerst horde
Asperen-trainer Jaap van Hattem keek alvast vooruit: “De eerste horde is vandaag genomen, maar de tweede zal tegen Brakel zeker veel zwaarder zijn. Vanmiddag had het overigens bij rust al beslist moeten zijn. De 1-0 voorsprong halverwege de wedstrijd was te mager, want het had zeker 3-0 moeten zijn. Nu moest keeper Dennis Rooijackers nog twee keer in dreigende 1 op 1 situaties de gelijkmaker voorkomen. Na rust was de partij gelukkig wel snel beslist en werd het uiteindelijk een heel simpele zege.”

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Overdonderend
Voor circa driehonderd toeschouwers startte Asperen overdonderend. Al in de eerste minuut was een voorzet van Carlo van Santen nog net te scherp voor Gerard Breider om af te ronden. Na acht minuten nam de thuisclub toch al met 1-0 de leiding. Wel met dank aan de erg jonge Alliance-keeper Bram IJzerman die een zeker houdbaar afstandsschot van Gerard Breider onder zich door in het doel liet glippen: 1-0.

Nadien verzuimde Asperen om direct door te drukken. Ruben Boet trof met een verre knal de paal en Tareq Ibrahim schoot op aangeven van Breider naast. Na een voorzet van linkerspits Michiel den Hartog werden twee schoten van Tareq Ibrahim gestuit.

Riskant
Kort na een drinkpauze bleek overigens wel hoe riskant de 1-0 stand voor Asperen was. Keeper Dennis Rooijackers moest bij een doorbraak van Jurre Kluin goed redden. Bij een gave Brabantse voorzet van de snel nadien geblesseerd uitgevallen Ivo Vergouwen mikte Martijn Brand voor de gasten veel te hoog.

Het meeste doelgevaar bleef echter van Asperen komen maar vooralsnog zonder tastbaar resultaat. Breider en Ibrahim stonden bij de afwerking niet op scherp. Uit een voorzet van de handige Michiel den Hartog miste Carlo van Santen van dichtbij een riante kans door de bal nog over het doel te koppen. Twee schoten van Michiel den Hartog zelf bleken net te hoog.

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Vlak voor rust kreeg Alliance na een pass van Maikel Ubbink niettemin weer een reële kans op de gelijkmaker, doch Asperens betrouwbare keeper Rooijackers was invaller Jeffrey Wouters net te vlug af en redde opnieuw.

Eenzijdig
De tweede helft was erg eenzijdig. Asperen domineerde over vrijwel alle linies tegen Alliance, dat als laagste periodekampioen uit de vierde klasse C aantoonde niet voor niets een bescheiden middenmoter te zijn geweest. Nicky Maas moest op de Brabantse doellijn nog een goal van de opgerukte Pieter Marten Hoekstra voorkomen, maar in de 51e minuut werd het toch 2-0. Weer door Gerard Breider. Hij rondde toen een pass van Michiel den Hartog vanaf links met een laag schot koel af: 2-0.

Bij de volgende doorbraak van Breider redde keeper Bram IJzerman keurig met zijn voet. Even later herhaalde die doelman dit kunstje tegen Breider. Even deed Alliance offensief nog wat terug. Uit een corner van Maikel Ubbink kopte aanvoerder Dennis Voetmans evenwel naast. Een kwartier na rust kreeg Alliance-invaller Jeffrey Wouters de enige gele kaart, die de goed leidende Dordtse scheidsrechter Delano Piket in dit sportieve duel nodig had. Alliance-doelman IJzerman herpakte zich steeds beter van zijn aarzelende start en dook de bal knap van de voeten van Gerard Breider, die dus nog altijd niet aan zijn zo ruim lonkende hattrick toekwam.

Vlotte aanval
In de 63e minuut leidde een vlotte Asperens aanval van links naar rechts via Tareq Ibrahim en Gerard Breider toch tot het derde doelpunt dat Carlo van Santen vanaf de rechterkant hoog binnenschoot: 3-0. Een half uur na de thee werkte Alliance-verdediger Roel Buijk een voorzet van Maikel Groenenberg ongelukkig in eigen doel: 4-0. Carlo van Santen stuitte pal hierna nog op de keeper, maar even later schoot Tareq Ibrahim vanaf links toch hoog 5-0 in het doel.

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Asperens doelman Dennis Rooijackers voorkwam voor de thuisclub dat invaller Sijmen Peereboom de Brabantse eer redde. In plaats daarvan werd het nu na eerdere pogingen van invaller Ronan Feunekes en Tareq Ibrahim in de 85e minuut zelfs nog 6-0. Na inleidend werk van Michiel den Hartog kon Gerard Breider simpel zijn derde doelpunt van de zonovergoten zomerse middag in het doel lopen: 6-0.

Zelfs de eer was Alliance in de slotfase niet gegund want het mooie doelpunt van invaller Sijmen Peereboom uit een voorzet van Maikel Ubbink werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. Met duidelijke 6-0 winst bereikte Asperen zo de nacompetitiefinale.

Trainer Jaap van Hattem is hoopvol: “We zitten zelf in een goede flow. Ik hoop dat we het gaan redden. Het zou heel leuk zijn om in de derde klasse te blijven. Tegen Brakel zal dat wel veel meer strijd gaan kosten dan vandaag. Hopelijk hebben we een beetje mazzel met het scoreverloop, want dat is in zulke wedstrijden wel nodig.”

Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam Mail Anton >