Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Altena neemt ook Hardinxveld met 0-2 te grazen en is finalist

09 jun 2018, 19.12Verslag

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij Altena duurt het succes in de nacompetitie voort. De Nieuwendijkers namen Hardinxveld in de halve finale met 0-2 te grazen. Daarmee is Hardinxveld gedegradeerd en staat Altena komende zaterdag in de finale voor promotie naar de tweede klasse. Tegenstander: SV Capelle.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken in de ‘clash’ in Hardinxveld, heerste er grote vreugde bij Altena. De Nieuwendijkers hadden na het mirakel een week eerder bij De Zwerver ook de klus tegen Hardinxveld geklaard.

Ayhan Uslu, die de wedstrijd had opengebroken met de 0-1, stapte monter het veld af. “Ik ben heel blij”, bekende de spits. “We hebben er met de hele groep hard voor gewerkt. Voor de rust ging het nog een beetje stroef, maar na de rust kwamen we los. Dan zie je dat wij gewoon stukken beter zijn en ik heb een doelpuntje gemaakt. Dat bracht weer wat rust”, feliciteerde Uslu ook zijn maten met de overwinning na de slijtageslag.

Het maakte de ervaren Uslu ook niet uit, wie komende zaterdag de tegenstander is in de finale voor promotie naar de tweede klasse. “Wie er ook komt, ze gaan huilend naar huis”, verzekerde Uslu. De tegenstander in Nieuwendijk wordt SV Capelle, dat SV Meerkerk naar de derde klasse duwde. Ook Hardinxveld was de sjaak tegen Altena.

(foto: Jan Noorlandt)

Incident
De klapper in Hardinxveld begon met een vervelend incident. Bij het eerste kopduel klapten Remy Roodenburg en Vincent van Lopik hard met de hoofden tegen elkaar. Roodenburg, helemaal dizzy, kon niet verder en moest voor controle naar het Beatrixziekenhuis. Ook Van Lopik kwam er niet ongeschonden uit en moest zich nog voor de rust laten vervangen.

Wat verder op was gevallen, was het feit dat Hardinxveld verzaakte de trekker over te halen. Zo schoof Robin Kok een uitgelezen vrije mogelijkheid nog naast de paal. Aan de andere kant kwam Altena maar tot één klein kansje in de stugge eerste helft voor Uslu, die de bal over het Hardinxveldse doel tilde. Verder hielden beide ploegen met de 0-0 bij de rust elkaar aardig in evenwicht.

Verschil
Na de rust verzaakte Hardinxveld meteen weer het eerste verschil te maken. Richard Zwakhals zag keeper Bas Visser nog knap redden op zijn vrije inschieter. Aan de andere kant begon Altena zich wat meer te roeren. Een knal van invaller Edwin Pluijster bonkte op de vuisten van keeper Marc Koning. De Hardinxveldse sluitpost bleef in de korte hoek ook Eddy Wijnvliet de baas.

(foto: Jan Noorlandt)

Even later stortte Altena de thuisploeg in de rouw na een lange trap. Een Hardinxveldse verdediger tastte mis en de attente Uslu sloeg meteen toe om de wedstrijd open te breken met de 0-1. Nu was het hek eindelijk van de dam. Met nog ruim een kwartier te gaan, gaf Altena de aangeslagen Hardinxvelders de nekslag. Invaller Edwin Pluijster werd de held met een magnifieke vrije trap, die als een kogel in de hoek vloog voor de 0-2.

Mooie prestatie
Het arme Hardinxveld probeerde nog wel terug te komen. Na mistasten van keeper Bas Visser liet Aron Eijkelboom echter zien, dat het bij Hardinxveld schortte aan stootkracht. Van dichtbij kopte de invaller nog naast. Daarna was het wel gebeurd. Altena probeerde de uitslag nog meer cachet te geven. Zowel Brian de Graaf als Kennith Kops kopten de mogelijkheden echter op de lat.

Anderzijds had Altena toch al een mooie prestatie geleverd. Daar kon Niels Nomen met de laatste mogelijkheid voor Hardinxveld ook niets meer aan veranderen. Komende zaterdag moeten de Nieuwendijkers de promotie naar de tweede klasse nu maar gestalte geven tegen SV Capelle. Voor Hardinxveld rest de treurnis met de degradatie naar de derde klasse.

(foto: Jan Noorlandt)

Goed scenario
Van tevoren had trainer Richard van Gils zijn ploeg nog even met beide voetjes op de grond gezet. “Je kan wel heel leuk winnen bij De Zwerver, maar als je vandaag bij Hardinxveld had verloren, dan sta je hier voor Jan met de korte achternaam. Nu win je hier en kan je komende zaterdag in Nieuwendijk de finale spelen tegen SV Capelle. Een beter scenario kan je niet hebben. Ik hoop dat we mooi af kunnen sluiten en dan kan ik door de voordeur vertrekken”, aldus de vertrekkende trainer van Altena. “We gaan nu even dit met z’n allen vieren en richten ons dan op de finale.”  

Nico van Es

Verslaggever regio Land van Heusden en Altena Mail Nico >