Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Ameide ontsnapt op valreep aan nederlaag in Schelluinen

11 mei 2019, 20.20Verslag

SCHELLUINEN - Ver in blessuretijd kopte Izak Westerhout de zo vurig gewenste gelijkmaker achter weifelende Schelluinen-keeper Daniel Goitom.

Bij aanvang van de derby hadden beide ploegen nog een kans op een ticket in de nacompetitie. Na de 1-1 op sportpark Scalune is de rol van Schelluinen uitgespeeld en is de kans van Ameide danig geslonken.

"We praten niet zoveel over onze kansen, want uit ervaring weten we dat het dan vaak fout gaat met ons", lacht de ervaren Sam Versluis, die in de slotfase en bij een 1-0 achterstand alsnog werd ingezet door trainer Gert-Jan Westerhout.

"Ik heb last van mijn bovenbeen. Vanaf de thuiswedstrijd tegen SVW is het eigenlijk niet veel meer geweest. Na twee weken rust stond ik afgelopen dinsdagavond in de halve finale om de EM Cup tegen Schoonhoven weer in de basis, maar het ging niet echt lekker en vandaar dat ik vandaag op de bank zat."

(foto: Rick den Besten)

Geen must
Versluis werd een krappe tien minuten voor tijd ingebracht en zorgde voor de ommekeer in het spelbeeld. "De wedstrijd was dood, maar op het laatst kregen we toch weer kansen en scoorden we de gelijkmaker. We zijn nog in de race voor de nacompetitie. Het is geen must, maar als we winnen van Hardinxveld en Alblasserdam dan moeten we maar zien waar we staan. Het zou wel leuk zijn en een bekroning van een mooi voetbalseizoen."

Vanuit de dug-out zag de routinier dat de eerste kans voor de thuisploeg was. Nick Dekker verzuimde de score te openen. Van lieverlee nam Ameide het initiatief over. Martijn van der Zijden had halverwege de eerste helft ook de 0-1 op de schoen, maar doelman Goitom redde knap. Tien minuten voor het rustsignaal was Dennis Temming ook dichtbij, maar de lat bracht redding voor de blauwwitten. 

Na rust tapte de thuisploeg, mede door een aantal omzettingen op het middenveld, uit een ander vaatje. "Hun opbouw werd beter en wij waren, met name de voorhoede, niet goed en vooral niet scherp genoeg om daar iets tegenover te zetten", oordeelde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout na afloop.

(foto: Rick den Besten)

Treuzelen
Vijf minuten na de thee had de thuisploeg de 1-0 al op het scorebord staan. Een prima voorzet van de goed spelende Bram Pons werd prachtig ingekopt door Schelluinen-topscorer Diego Kemp. Na de aftrap had Bas de Kruijk de gelijkmaker op zijn donkere hoofd, maar kopte op de paal. Niet veel later had Kemp aan de andere kant de marge moeten verdubbelen. Maar na een puike actie van Robin Peursem treuzelde het talent en stelde hij de ervaren keeper Ruud de Groot in staat om rustig de bal te keren. 

Verkeerd beoordeeld
Ondanks het minimale verschil leek de wedstrijd gespeeld. Met de niet geheel fitte Sam Versluis en de gretige Christian Bakker in het veld, kantelde de wedstrijd alsnog en eigenlijk volkomen onverwachts. Tot ontsteltenis van Schelluinen-oefenmeester Philip den Haan. "Ik dacht het potje uit te halen. Aanvankelijk hadden wij het tegen deze fysiek achterlijke tegenstander moeilijk, maar we voetbalden ons er onderuit. Een voorzet uit het niets werd door mijn onnodig uitkomende keeper volkomen verkeerd beoordeeld en het werd gelijk. Deze overigens terechte uitslag voelt als een nederlaag en is typerend voor dit seizoen. Opnieuw kunnen we de overwinning net niet over de streep trekken. Zes punten meer en ook wij hadden nog meegedaan om de prijzen."

(foto: Rick den Besten)

Compenseren
Door deze zoveelste late tegengoal, van Izak Westerhout na een voorzet van Robin de Jong, speelt Schelluinen nog twee wedstrijden om des keizers baard. Ameide niet.

"De afgelopen weken hebben wij het bewust niet over de nacompetitie. We kijken van week tot week. Vandaag kwamen we voor drie punten en dat geldt ook voor de komende wedstrijden. Heel veel teams hebben meer kwaliteiten in het team. Wij moeten dat compenseren met arbeid en dat kost kracht. Bas de Kruijk, Sam Versluis en Harm Harteveld zijn op. En dan is het wel lekker om een nog fitte Christian Bakker te kunnen brengen. Hij is klein, maar speelt als een grote vent. Met Jules de Gans en Tom de Kruijk neem ik geen risico, maar als we over twee weken nog kans hebben, dan zijn ze klaar om te spelen."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >