Arkel en SVW starten Proxsys Cup met moeizame zege

27 dec 2018, 23.23VerslagUpdate

GORINCHEM/REGIO - Zoals verwacht zijn ASV Arkel en SVW woensdagavond winnend aan het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup begonnen. Maar het ging moeizamer dan beide uitslagen doen vermoeden. Titelverdediger Unitas is als zo goed als zeker kwartfinalist na de 8-0 zege op SV Meerkerk. Grote vraag is wie Unitas van titelprolongatie zou kunnen afhouden...

De Oosterbliek liep woensdag flink vol voor de derde speelavond.

Verslagen van de organisatie:

ASV Arkel – VV Asperen (5-3)
Als finalist van vorig jaar heeft men hoge verwachtingen van Arkel. Asperen begint compact aan deze wedstijd, maar toch weet Arkel op 1-0 voorsprong te komen via Daan Ruwaard. Asperen reageert vrij snel met een doelpunt van Michiel den Hartog. Arkel komt door een gele kaart met een man minder te spelen, Alexander Prosman profiteert hiervan en schiet de 1-2 op de borden.

Na rust weet Daan nogmaals te scoren, 2-2. Corné van Horik weet een aantal minuten daarna de bal hard in te schieten. Ook hier heeft Asperen een antwoord op en weet via Maikel Groenenberg weer op gelijke hoogte te komen. Erg ongelukkig wordt direct hierna een eigen doelpunt gemaakt. In de laatste minuut weet Van Horik er 3-5 van te maken. Arkel mocht Jari van Baalen dankbaar zijn voor zijn uitstekende keeperswerk.

Arkel: Daan Ruwaard (2x), Corné van Horik (2x) en e.d.
Asperen: Michiel den Hartog, Alexander Prosman, Maikel Groenenberg

SVW – Altena (5-2)
Met veel zaalvoetballers in de ploeg is SVW de absolute favoriet van deze wedstrijd en weet het publiek al snel te trakteren op een doelpunt van Hicham Farhou. Kort hierna weet Zeki Laaiti er 2-0 van te maken. Door een ongelukkig eigen doelpunt aan de kant van Altena staat er na 10 minuten spelen 3-0 op de borden.  Vlak voor rust weet Altena toch nog wat terug te brengen via Tristan van Noorloos, 3-1.

In de tweede helft heeft Altena de regie en weet Ali Fariya zes minuten voor tijd door een mooi opgezette aanval de 3-2 binnen te schieten. In de laatste minuut gaat de keeper van Altena mee het veld in, echter weet SVW te counteren en scoort Jaber el Mousati de 4-2. Kort erna weet ook Naser el Mousati het doel te vinden: 5-2. Oftewel: in de jacht op de gelijkmaker werden de Nieuwendijkers 'geslacht'.

SVW: Hicham Farhou, Zeki Laaiti, Jaber el Mousati, Naser el Mousati en e.d
Altena: Tristan van Noorloos, Ali Fariya

Hardinxveld – Leerdam Sport (2-1)
De derde wedstrijd van de avond gaat tussen de mannen uit Hardinxveld en Leerdam, het belooft een mooi potje te worden. In de eerste helft gaat het spel over en weer, toch weet Jesper Buist de 1-0 te maken. Kort hierna verdubbelt Johan Woltman de score.

In de tweede helft gaat het spel redelijk gelijkop en weten beide teams kansen te creëren en lijkt de stand ongewijzigd te blijven, echter weet in de laatste minuut Enes Sarikaya voor Leerdam Sport nog te scoren.

Hardinxveld: Jesper Buist, Johan Woltman
Leerdam Sport: Enes Sarikaya

SV Meerkerk – Unitas (0-8)
Volgens een groot deel van het publiek zal Unitas wederom de Proxsys Cup winnen. Al snel in de wedstrijd weet Fabian van Horssen het net te vinden voor Unitas. Via een geweldig opgezette actie verdubbelt Kevin Cornet de score, 0-2. Na veel doelpogingen aan de kant van Unitas en erg veel goede reddingen van keeper Ruben Vijlbrief (SV Meerkerk) weet Unitas toch vlak voor rust de 0-3 via Mounir el Ouazizi te maken.

Kort na rust schiet international Soufian Charraoui 4-0 op de borden. Ook Yasin Ouja weet de bal over de lijn te krijgen voor Unitas, 0-5. Aan de kant van de Gorcumers blijven ze scoren, eind tweede helft weet Kevin Kornet zijn tweede van de avond te maken, 0-6.Via een goed opgezette aanval schiet Akin Arslan de 0-7 binnen.

SV Meerkerk: -
Unitas: Kevin Kornet (2x), Fabian van Horssen, Mounir el Ouazizi, Soufian Charraoui, Yasin Ouja en Akin Arslan

GJS – Sleeuwijk (1-1)
De laatste pot van vanavond in de overvolle Oosterbliek belooft een topper te worden. De mannen van zowel GJS als Sleeuwijk starten zeer gretig aan de wedstrijd. Toch is het Josbert Wemmenhove, uit een vrije trap, met de openingstreffer voor Sleeuwijk. Het spel gaat heen en weer en verder weet niemand meer te scoren in de eerste helft.

In de tweede helft brengt GJS veel gevaar voor het doel van Sleeuwijk, zeker na een gele kaart aan de kant van de Roefbewoners, echter lukt het de Gorcumse Jonge Spartanen niet hier van te profiteren. Ben Vissers weet na deze periode toch wel GJS op gelijke hoogte te schieten vanuit een rebound. In de laatste seconde van de wedstrijd doet Remco de Bruijn nog een poging, maar Sleeuwijk-keeper Johan Verdoorn weet deze 1-op-1 bal te houden. Een spannende pot, beide ploegen gaan met een punt naar huis.

GJS: Ben Vissers
Sleeuwijk: Josbert Wemmenhove