-->

Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Arkel moet het thuis afmaken na 0-0 tegen Groot-Ammers

12 mei 2018, 20.50VerslagUpdate

GROOT-AMMERS - ASV Arkel was de baas op sportpark Gelkenes. Wat ontbrak was een doelpunt als beloning. De titel kan nu komende zaterdag thuis tegen nummer 2 Unitas worden gepakt.

Het kan voor Arkel een mooie apotheose van het seizoen worden. Op sportpark Schoonzigt runner-up Unitas ontvangen en tegen hen de titel binnenhalen. "We moeten het op eigen veld doen en dat is het mooiste wat er is", wist trainer Richard Smaal. "Aan een gelijkspel hebben we genoeg, maar daar gaan we uiteraard niet op spelen."

Op het veld van Groot-Ammers lukte het echter net niet om de winst binnen te halen. Ondanks dat de gastheren, die thuis nog geen punten hadden verloren, onder de duim werden gehouden en er genoeg kansen werden gecreëerd. "Gezien het wedstrijdbeeld is het resultaat teleurstellend, maar ik ben heel tevreden over hoe we hebben gespeeld. We waren misschien wel vijf klassen beter en zij hebben in eigen huis niets te vertellen gehad. In de afwerking ontbrak echter de volle overtuiging om een goal te kunnen maken."

(foto: Rick den Besten)

Zelfs goalgetter Corné van Horik lukte het niet om het net te vinden. "Het zat niet mee", gaf de spits aan. "In de warmte was dit stroeve kunstgrasveld moeilijk te bespelen. Dan moet het thuis maar tegen Unitas gebeuren. Daar moeten we zorgen dat we het afmaken."

Tweede plaats
Floris Renes, aanvoerder van Groot-Ammers, sprak van een moeilijke wedstrijd. "Vooral in de tweede helft kwamen we niet meer aan voetballen toe. Doelman Lennart Vink hield ons een paar keer op de been. Toch denk ik dat ze vooraf wel bang van ons waren omdat ze weten hoe we thuis kunnen voetballen. Ze begonnen een beetje angstig maar uiteindelijk hebben ze gewoon een hele fitte ploeg en creëerden ze de meeste kansen. Met dit punt hebben we nu wel de derde periode binnen. Omdat de tweede plaats het thuisvoordeel oplevert in de nacompetitie willen we daar nog voor gaan. We zijn thuis tenslotte nog altijd ongeslagen."

Strijdplan
Gezien de warmte en de tegenstander had Leon Hutten zijn strijdplan aangepast. "Bij voorbaat weet je dat je het tegen Arkel lastig krijgt. Ze zijn sowieso de beste ploeg van deze klasse. Maar het wordt helemaal moeilijk als het 28 graden is. Dus we wilden in de eerste vijf minuten met de druk naar voren spelen om te kijken of er wat te halen viel. Daarna zouden we inzakken en het spel aan hen laten."

(foto: Rick den Besten)

Het was Arkel dat het spel dicteerde en in de zevende minuut, Groot-Ammers kwam simpelweg niet onder de druk uit, was er een eerste grote kans voor Van Horik. Hij verscheen vrij voor de keeper maar schoof de bal met zijn linkerbeen net naast. De grootste kans voor Groot-Ammers kwam na een klein halfuur toen Nando Ooms zijn kopbal van de lijn zag worden gehaald door Niels Dijkhuizen. In de slotfase van de eerste helft was Arkel nog dichtbij een treffer via Sander Dekkers en Remie Schuurman.

Na de rust begon Schuurman met een heerlijk balletje op Joey van Assendorp. De flankspeler schoot uit de draai net voorlangs. Met nog ruim twintig minuten te gaan legde Daan Ruwaard terug vanaf de achterlijn en kon Van Horik inschieten. Met een prachtige reflex voorkwam Vink een treffer. In blessuretijd legde Jeffrey Scheffers voor, had Schuurman een handig overstapje en antwoordde Vink opnieuw op een schot van Van Horik.

Meer verwacht
"Ik had wel meer verwacht van Groot-Ammers", bekende Van Horik. "Maar misschien was het ook wel onze verdienste dat dat er niet uit kwam. Ze hielden wel het veld goed klein en dat maakte hen voor ons lastig te bespelen. Dan moet je ze kapot spelen maar dat deden we niet. Op een gegeven moment kwam er twijfel in ons spel. We wisten niet goed wat we moesten doen, terwijl ik dat juist het moment vond waarop we moesten doordrukken."

(foto: Rick den Besten)

Arkel lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan, al staat er volgende week wel een spannend potje tegen Unitas op het programma. Daarna volgt nog MVV'58.

Het vizier van Groot-Ammers is gericht op de nacompetitie. "Ik vind dat we wel een plek in de nacompetitie hebben verdiend", klon het bij Hutten. "Het is nu zaak om iedereen met pijntjes tijdig fit te krijgen."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >