Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Asperen wint derby, Vuren verzuimt zich veilig te spelen

11 mei 2019, 21.40Verslag

ASPEREN – Asperen pakte drie belangrijke punten dankzij een 3-1 overwinning op Vuren. Omdat hekkensluiter SSC’55 ook won, blijft de marge op de laatste plek drie punten.

Vuren had het geluk dat ook de concurrentie niet wist te winnen. Bij winst was Vuren evenwel zo goed als veilig geweest. En dus was de stemming bij de thuisploeg een stuk beter dan bij de gasten. “In de beginfase was Vuren gewoon beter”, zei Asperen-trainer Jaap van Hattem. “Onze 1-0 kwam echt uit de lucht vallen. Maar toen het ook nog 2-0 werd, is onze overwinning niet meer in gevaar geweest.”

Vuren-trainer Ron Vlot had zich zitten verbijten. “We beginnen eigenlijk best goed aan de wedstrijd met een paar mogelijkheden. Het rendement daaruit was te laat, maar na die 1-0 laten we het helemaal lopen. Dat is een kwestie van mentaliteit.”

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gevaar
Vuren voetbalde in de openingsfase inderdaad gewoon goed. Vooral via Luuk van der Vliet aan de linkerkant creëerden de gasten het nodige gevaar en moest Asperen-doelman Dennis Rooijackers af en toe aan de bak. Halverwege de eerste helft kwam Asperen echter op voorsprong toen Gerard Breider ruim baan kreeg: 1-0.

Daarna was het direct een stuk minder wat Vuren liet zien.  Kaj Brijder kreeg nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar vlak voor rust schoof Tareq Ibrahim de 2-0 in de korte hoek.

Na rust toonde Vuren amper meer het vertrouwen om er nog echt een wedstrijd van te maken, maar moest Asperen-doelman Dennis Rooijackers nog wel een paar keer aan de bak. “Ik had het nog wel even druk”, zei Rooijackers na afloop. “Maar gelukkig maken we de 3-0. De 3-1 valt daarna iets te snel, maar wel hebben het prima gedaan. We hebben er hard voor gewerkt.”

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Rode kaart
Invaller Rick van Loopik maakte tien minuten voor tijd de 3-0. Dat leek de definitieve beslissing, maar kort daarna kopte Ian van Wijk de 3-1 binnen. Meer zat er echter niet in voor Vuren. In de slotfase pakte aanvoerder Sjors Vonk nog een oerdomme rode kaart wegens natrappen.

“We waren de eerste twintig minuten bovenliggend”, zag Ian van Wijk. “Maar na die 1-0 ging het mis. We gingen teveel tegen elkaar zeiken. Dat was er de laatste weken juist uit, maar we vervielen er weer in. Dat kan niet. We moeten echt naar onszelf kijken.”   

(Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gehavend
Nu wacht Vuren zaterdag de wedstrijd tegen SSC’55, die de ploeg gehavend zal moeten beginnen. Naast de schorsing voor Sjors Vonk zal ook Bas van der Vliet dankzij een fatale gele kaart onbreken. Michael Tahamata raakte vlak voor tijd zwaar geblesseerd, hij brak ongelukkig zijn enkel.

Asperen is ook nog zeker niet veilig. Het gat met SSC’55 blijft drie punten. Asperens programma is met een bezoek aan sv Capelle en een thuiswedstrijd tegen sc Everstein ook zeker niet eenvoudig. “We moeten zorgen dat we SSC onder ons houden. Hoe dat gebeurt, maakt niet zoveel uit”, aldus Van Hattem.

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >