Assistent-trainer John Wijnbelt beslist stadsderby Unitas-SVW

09 feb 2019, 19.09Verslag

GORINCHEM - De Gorcumse stadsderby was lange tijd van een bedenkelijk niveau. Unitas wilde niet voetballen en groef zich in, terwijl SVW in een veel te laag tempo speelde om gaten in de handbaldefensie van de roodbroeken te kunnen schieten. Een status quo dreigde. Een bloedeloze 0-0. Maar routinier Johnny Wijnbelt besliste in de slotfase alsnog de wedstrijd in het voordeel van de streepjes met een o zo belangrijk doelpunt.

De eerste helft was niet om aan te gluren. Beide ploegen bakten er helemaal niets van op het kunstgras van Molenvliet. SVW kon vlak voor rust nog wel even gevaarlijk worden, toen Hicham Farhou op rechts de diepte in ging en de bal vanaf de achterlijn voor kon geven. Een doelpunt leverde het niet op. De 250 toeschouwers waren blij toen arbiter Cakir voor de rust floot.

Besluiteloos
In de tweede helft werd het allemaal niet heel veel beter, maar gebeurde er af en toe tenminste nog eens wat. In de 50e minuut haalde Farhou maar eens uit en zag zijn schot van afstand niet ver naast het doel gaan.

(foto: Theo Bos)

Vier minuten later ging Farhou alleen op de doelman af, maar was hij te besluiteloos voor het doel. In de 59e minuut ranselde de fris gekapte Angelo Perini een vrije trap prima uit zijn doel. Dichterbij een doelpunt zou de thuisclub ook niet meer komen.

Naar derde plaats
In de 65e minuut dacht SVW een strafschop te krijgen, toen Naser El Mousati onderuit werd gezaagd binnen de zestien meter. Cakir besloot echter tot een vrije trap net buiten de zestien. Een kwartier leek invaller Johnny Wijnbelt de openingstreffer te gaan maken, maar bracht de doelman redding.

Pas in de 83e minuut viel de eerste en enige treffer. Johnny Wijnbelt ontving de bal binnen de zestien meter en wist de bal in de verre hoek raak te prikken, 0-1! Het beslissende doelpunt van de routinier werd door de spelers op het veld, de staf langs de kant en de supporters op de tribune volop gevierd.

Na deze benauwde, maar verdiende zege staat SVW nu op de derde plaats op de ranglijst. Volgende week spelen de streepjes thuis. De aftrap bij SVW - De Alblas is om 15.00 uur.

Unitas za. - SVW 0-1 (0-0)
83. Johnny Wijnbelt 0-1

(verslag: Ronald Tukker, SVW)