Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASV Arkel heeft titel bijna binnen

18 mei 2019, 22.19VerslagUpdate

ARKEL - Op een zonovergoten en zeer goed bevolkt sportpark Schoonzigt liet ASV Arkel er geen gras over groeien. Streekgenoot Schelluinen werd met 5-0 afgedroogd en mocht zijn handen dichtknijpen dat de dubbele cijfers niet werden gehaald. 

"Een prima uitslag, ik ben tevreden", sprak een glunderende Arkel-trainer Leon Elands na afloop, genietend van een lekker koud flesje bier. "Ik wil niet kritisch zijn, maar we hebben nog wel wat mogelijkheden laten liggen. Dat heb ik tijdens de wedstrijd ook laten blijken, maar Daan Ruwaard corrigeerde mij. Het elftal had op deze warme middag al zoveel gegeven en dus moeten we blij zijn met deze grote overwinning."

Rijp voor de slacht
Aanvoerder Remie Schuurman hinkte aanvankelijk ook op twee gedachten. "Als je met 4-0 voor staat, moet je de vijfde willen maken en na de 5-0 moet je door willen gaan voor de zesde treffer. En meer, Schelluinen was rijp voor de slacht. Het kampioenschap is nu nog niet binnen, volgende week tegen SVW moeten we nog aan de bak. Een goede ploeg en ook de beste tegenstander, waar we het thuis in de eerste twintig minuten moeilijk tegen hadden."

(foto: Rick den Besten)

Jonge God
Tegen het uiterst zwak spelende Schelluinen had de thuisploeg een makkelijke voetbalmiddag. Tijdens de eerste minuten ging de wedstrijd nog redelijk gelijkop, maar na de fraaie openingsgoal in de vijftiende minuut was de derby feitelijk gespeeld. Kinderlijk eenvoudig ging Arkel-topscorer Corné van Horik er op links vandoor. Zijn schot werd iets voor de doellijn binnen getikt door youngster Jesse Hoogewoning. Daan Ruwaard heerste als een jonge God, maar dat kon eigenlijk van elke thuisspeler worden gezegd.

Schelluinen kreeg de bal nog geen twee keer naar elkaar overgespeeld. In tegenstelling tot Arkel, dat heerlijk combineerde. Kansen waren er bij de vleet, maar gescoord werd er niet. Pas op slag van rust verscheen de 2-0 op het houten scorebord. Dylan Verschoor kreeg de goal op zijn naam.

(foto: Rick den Besten)

Afgetroefd
Ook in de tweede helft wist Schelluinen, met twee wissels, het tij niet te keren. "We zijn op alle fronten afgetroefd. Het was vandaag David tegen Goliath. Arkel is een waardige kampioen, die voetbalt op tweede- en soms eersteklasniveau. Ik hoop dat mijn spelers hiervan hebben geleerd. Ons seizoen is over, het voetbalboek is dicht. We gaan proberen goed af te sluiten. Onze hardwerkende vrijwilligers hebben recht op een mooie wedstrijd tegen Hardinxveld, vond trainer Philip den Haan.

De clubmensen van Arkel zijn in ieder geval verzekerd van een mooie afsluitende pot voetbal, komende week op Molenburg tegen SVW. In de slotfase nam Arkel door goals van Corné van Horik en twee keer Remie Schuurman voldoende afstand van Schelluinen. De uiteindelijke 5-0 zege geeft (bijna) zekerheid op de volgende titel.

(foto: Rick den Besten)

Maar met iets meer precisie en ook drang naar voren, had de klus al geklaard kunnen zijn. "Je moet altijd honger hebben naar meer", voegde Elands toe, die weet dat het verschil met concurrent De Zwerver niet alleen drie punten, maar ook zeven doelpunten in het voordeel van zijn team is.

Ajax-scenario
Sander Dekkers wilde na afloop niet op de zaken vooruitlopen. "Het moet gek lopen, willen we geen kampioen worden. Maar het is niet het scenario van Ajax, waar afgelopen zondag al feest werd gevierd na de winst op FC Utrecht. Wel hebben we het volledig in eigen hand, maar we feesten nog niet. We genieten eerst van deze wedstrijd, waarin we geen moment in gevaar zijn geweest en Schelluinen kapot hebben gespeeld. Volgende week gaan we weer vol voor de winst."

(foto: Rick den Besten)

Leon Elands bevestigt de tactiek van zijn verdediger. "We gaan altijd voor de winst en dus volgende week tegen SVW ook. Arkel is een ploeg die wil voetballen. Niet alleen op zaterdag, maar ook op de training stralen we plezier uit. We staan er goed voor en we zouden wel de grootste krotenkokers van de regio zijn als we geen kampioen worden."

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >