ASV Arkel na winst in Schelluinen op kop in 3C

06 okt 2018, 21.06Verslag

SCHELLUINEN - Een gericht dwarrelschot van Sander Dekkers na een halfuur spelen liet de wedstrijd op Scalune kantelen. Arkel nam na de 0-1 het heft in handen en gaf het niet meer weg. De uiteindelijk 0-3 overwinning had veel en veel hoger kunnen uitvallen, vond ook Schelluinen-trainer Philip den Haan.

“Het eerste halfuur was voor ons, maar dat overwicht leverde te weinig concrete kansen op. Maar dan vliegt er een in mijn ogen op verschillende fronten houdbare bal over 25 meter in. Ik had ze vooraf nog zo gewaarschuwd”, foeterde Den Haan na afloop.

“Arkel ging hetzelfde spel spelen, zoals wij na de vroege goal tegen IFC ook deden. Als Max Verstappen spaarden ze hun banden en speelden op reserve.”

Maar uiterst effectief, zag ook college Leon Elands. “We startten niet goed en dat was de verdienste van Schelluinen. Ze kregen twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar scoorden niet. Toen wij met een zondagsschot dat wel deden, moesten zij komen en kregen wij meer ruimte. We kregen de controle op het veld en voetbalden in de tweede helft goed.”

(foto: Jan Noorlandt)

Volwassen
Corné van Horik verdubbelde op een goed bevolkt sportpark Scalune acht minuten na rust de marge en de wedstrijd was gespeeld. Schelluinen kwam nauwelijks nog tot een fatsoenlijke aanval en Arkel counterde naar hartenlust. Op zoek naar de bevrijdende 0-3 voorsprong. Die Arkelse goal viel, na enkele gemiste kansen, pas laat. Aanvoerder Remie Schuurman heette de doelpuntenmaker.

De Elands-elf neemt de koppositie over van Schelluinen. “Die druk kunnen mijn spelers aan. De afgelopen jaren onder Richard Smaal zijn er al stapjes gemaakt en met de komst van ervaren nieuwkomers zijn we volwassen genoeg.”

Volgende week komt SVW op bezoek, de volgende testcase voor de bewoners van Schoonzigt.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >