Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

ASWH maakt einde aan zegereeks SteDoCo

09 feb 2019, 21.12Verslag

HOORNAAR - In de 'derby' tegen ASWH liep SteDoCo tegen een 0-1 nederlaag op. De Ambachters waren volgens SteDoCo-trainer Gijs Zwaan iets gelukkiger.

"De wind speelde ons meer parten dan onze tegenstander. We konden het spel niet maken. Een paar minuten voor tijd had Rensy Barradas de kans om de gelijkmaker te scoren. Direct na rust scoorde ASWH in een vergelijkbare situatie wel."

Zwaan wilde de afwezigheid van topscorer Joran Schröder (ziek en een lichte kuitblessure – TS) en de aan zijn elle boog geblesseerde Benjamin van Wanrooij niet als excuus aandragen. "Nee, dan zou ik andere jongens tekort doen. Ik vond ASWH ook niet beter, ze kregen wel iets meer kansen."

Weinig te beleven
Aan de winderige Groeneweg was er in de eerste helft weinig te beleven. Pas in de 35e minuut was de eerste kans te noteren. Jesper van den Bosch schoot de bal, gedragen door een stevige bries, hoog over het doel van keeper Mark Smith. Op slag van rust leek diezelfde Van den Bosch het speeltuig in de kruising te krullen, maar gelukkig voor de thuisploeg was de wind opnieuw spelbreker en zeilde de bal over.

(foto: Rick den Besten)

SteDoCo had gewaarschuwd moeten zijn. Amper 50 seconden na de aftrap voor de tweede helft sloegen de iets meer overwicht hebbende Ambachters toe. Een prima combinatie tussen Nick Slotboom en Ismail Yildirim werd door laatstgenoemde fraai afgerond.

Op het uur was het eerste serieuze wapenfeit van de thuisploeg te noteren. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door Hayri Pinarci laag en dus slim richting keeper Stef Doedee geschoten. De Ambachtse goalie wist de bal net voldoende weg te boksen. Aan de andere kant hield Mark Smith zijn ploeg in de wedstrijd met twee knappe reddingen op inzetten van de rappe invaller Lester Pires.

(foto: Rick den Besten)

Dubbele wissel
De tijd begon te dringen. Zwaan paste een dubbele wissel toe. Jesse Wielinga en Guytano dos Santos ruimden het veld voor Toby Mulder en Jeroen Sterrenburg. Aanvoerder Wesley Pollemans schoof naar de voorste linie, maar kon ook geen potten breken.

“Deze nederlaag zat er na een mooie serie altijd aan te komen. Maar het blijft onnodig”, besloot Zwaan.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >