Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

#BBA: Een zwarte bladzijde voor Altena

25 apr 2017, 07.52Verslag

NIEUWENDIJK - Joost Stam heeft zich namens Regio-Voetbal geplaatst voor de finaleronde van Beste Beschrijver Amateurvoetbal (#BBA), georganiseerd door Staantribune. Hij maakte zaterdag een verslag van Altena-Hardinxveld (0-8). De stembussen zijn dinsdagmiddag om 12:00 uur open gegaan.

Staantribune is op zoek naar de Beste Beschrijver Amateurvoetbal in samenwerking met acht verschillende regionale voetbalplatforms in Nederland. Inmiddels is de strijd gevorderd tot de landelijke finaleronde.

Van dinsdag 25 april 12.00 uur tot dinsdag 2 mei 12.00 uur zijn de stembussen geopend voor de publieksjury. Dit levert een Top 3 op die vervolgens door een vakjury wordt beoordeeld. De uiteindelijke winnaar van de enige echte Broodje Bal Award wordt op de Ledendag van Staantribune op 27 mei gekozen en gehuldigd. Stemmen kan via de volgende link: http://staantribune.nl/bba/

Hoogtepunt: De schaar van Sam
Dieptepunt: De eindstand
Zorgelijk: De stand op de ranglijst in 2F
De uitslag: Altena 1 - Hardinxveld 1    0 - 8  

Mochten er mensen zijn die dachten dat de enige kraker van dit weekend op zondag in Eindhoven gespeeld zou worden, dan kwamen zij bedrogen uit. Zaterdagmiddag 14.30 Sportpark Nieuwendijk, dat was 'the place to be'. Hier waren, met de wedstrijd tussen de vv Altena en Hardinxveld op het programma, alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag. De trouwe volgers van beide ploegen hadden de gehele week reikhalzend naar deze wedstrijd uitgekeken. Dit heuse voetbalgevecht, in de onderste regionen van de 2e klasse F, zou veel duidelijkheid geven over het verdere verloop van de degradatiestrijd. Zouden de Nieuwendijkers zich middels een overwinning uit dit gevecht kunnen onttrekken of wisten juist de Hardinxvelders de laatste strohalm te grijpen en aansluiting te maken met de ploegen boven hen op de ranglijst? Het was duidelijk dat beide teams het beste in zichzelf naar boven zouden moeten halen om niet nog dieper in de degradatiestrijd te belanden.

Man van de dag
Altena's pupil van de week Sam van Houwelingen had dit goed begrepen en gaf zijn "helden van het eerste" het goede voorbeeld door met een geweldige schaarbeweging de goalie van Hardinxveld op het verkeerde been te zetten.  Met een schuiver strak in de hoek wist hij de bal vervolgens netjes in het doel te werken. Met deze geweldige actie van Sam leek het erop dat de toon was gezet door de Nieuwendijkse strijders. Hij had door dat het vandaag echt ergens om ging en liet zien hoe je op een dergelijke dag de juiste concentratie en motivatie op de mat moest leggen om het gewenste resultaat te halen.  Maar dat Sam hiermee voor de vv Altena het absolute hoogtepunt van de dag liet aantekenen, dat had natuurlijk helemaal niemand op en rond het veld verwacht.

Apatisch
Na een dergelijk mooi voorprogramma waren de verwachtingen bij de trouwe volgers van de thuisploeg hooggespannen, Al snel werd echter duidelijk dat de verwachtingen moesten worden bijgesteld. Ongeïnspireerd en slap kwamen de Nieuwendijkers uit de startblokken, daar waar de Hardinxveldse mannen direct lieten zien dat het voor hen wel duidelijk was waar het vandaag om ging. Het resultaat van deze ongekende dadendrang was al al snel zichtbaar op het scorebord, al moet daar wel bij worden aangetekend dat Guus Geluk niet vaak meer fortuinlijk zal zijn geweest als de vv Hardinxveld vandaag. Een keepersfout, een dubieuze strafschop en een eigen goal zorgden binnen 15 minuten voor een 0 - 3 stand, waarmee er al snel een einde kwam aan alle goede bedoelingen van de vv Altena.

Voeg daarbij het feit dat er door de Nieuwendijkers, vanwege een wel heel makkelijk gegeven rode kaart, vanaf de 7e minuut ook nog eens met 10 man verder gespeeld moest worden en het was duidelijk dat ze een heel vervelende middag zouden gaan beleven. Aangeslagen en apathisch bewogen de spelers van Altena in het vervolg van de wedstrijd over het veld. Compleet gedesillusioneerd door hetgeen hen in de openingsfase van de wedstrijd was overkomen waren zij niet bij machte het tij te keren. Dat er bij rust uiteindelijk een 0 - 5 stand op het scorebord stond was, gezien het zeer zwakke spel van de thuisploeg, een goede weergave van de krachtsverhoudingen op het veld.

Hopen op een wonder
Tegen beter weten in spraken de aanwezige Nieuwendijkse toeschouwers elkaar tijdens de rust de nodige moed in en hoopten zij nog op een klein  wonder. Want dat wonderen de wereld nog niet uit zijn bleek recent maar weer eens toen bekend werd dat Rihanna voor haar nieuwste singel "Love on the brain" inspiratie heeft gehaald uit de oude hit "je loog tegen mij" van Harry Slingers band Drukwerk. Als dit al mogelijk was, waarom zouden de Nieuwendijkse mannen dan niet ook voor een wonder kunnen zorgen? En waren het niet de mannen van Altena 5 die eerder dit seizoen een 5 - 1 achterstand bij rust in de tweede helft wisten te keren om uiteindelijk met een 5 - 6 overwinning huiswaarts te keren? Kortom, wonderen bestaan wel degelijk en het goede voorbeeld was al gegeven!Legendarisch
Altena probeerde aan het begin van de tweede helft nog wel aan te zetten, maar het was duidelijk..... voor de defensie van Hardinxveld was het geen pakjesavond. De aanvallers van Altena werd geen enkele kans gegund en aan de andere kant liet men zelf zien hoe het wel moest.  De score werd eenvoudig opgevoerd waardoor na 90 minuten spelen een o zo legendarische 0 - 8 op het scorebord stond. Een eindstand die herinneringen oproept aan een ook al zo dramatische voetbalmiddag in november 1978 toen de afscheidswedstrijd van de grootste Nederlandse voetballer allertijden werd gespeeld. Net zo kansloos als het gelegenheidsteam rond de vedette van toen, werd een gedesillusioneerd vv Altena vandaag achtergelaten door een veel gretiger Hardinxveld.

Dat met deze uitslag ook nog eens de tot nog toe grootste thuisnederlaag van de vv Altena in competitieverband (1 - 6 tegen Excelsior Maassluis) uit de boeken werd geschoten, zorgde ervoor dat de 0 - 8 tot in lengte van jaren als zwarte bladzijde in de geschiedenisboeken van de Nieuwendijkse voetbal vereniging zal worden bijgeschreven.