Benschop komt drie keer terug van een achterstand

09 mrt 2019, 20.27Verslag

Benschop speelde in Bussum na een doelpuntloze eerste helft met 3-3 gelijk tegen BFC.

Bij de Benschoppenaren startte de 17-jarige Bas Nobel als rechtsbuiten in de basis, omdat de ziekenboeg aardig vol zat. Patrick Maton schoof daardoor twee linies naar achteren. Veel kansen kregen beide ploegen niet voor rust. Pas na de openingstreffer van de thuisclub ontbrandde de strijd. David Verweij schoot raak vanaf elf meter, nadat de arbiter een handsbal in het zestienmetergebied bestrafte met een penalty.

Direct daarna kwam BFC opnieuw op voorsprong, waarna de opkomende gelegenheidsrechtsback Patrick Maton raak schoot. De wedstrijd kabbelde op een gelijkspel af. Remco van Wijngaarden kreeg de bal in de slotfase onbedoeld tegen zijn hand en opnieuw wees de arbiter naar de stip. Nadat een Bussummer deze buitenkans verzilverde, kopte Verweij de bal in de slotseconde de bal tegen de touwen.