Benschop slaat in slotfase toe

15 dec 2018, 20.44Verslag

Benschop won in Nieuwegein de streekderby tegen de gelijknamige club met 1-4 en nestelt zich door deze zege op doelsaldo in  het linkerrijtje.

Beide ploegen begonnen afwachtend totdat Tamer Ugur vanuit een hoekschop de bal in een keer met vele effect in het doel schoot. Vervolgens verzuimde Benschop door te drukken, David Verweij had pech dat een inzet van hem van de doellijn getrapt werd.

In de tweede helft speelde Benschop, dat nu de wind tegen had, feller. Invaller Coen Horb stelde met een fraaie loopactie Jonathan Antonio in staat de tweede Benschopse treffer te maken. Mike Vergouw liep kort daarna de bal in eigen doel. Dit moment leidde een slotoffensief van de thuisclub in. Mitchell van Oort voorkwam met een katachtige redding de gelijkmaker.

Uit de daarop volgende aanval bracht Jeroen Roodenburg de marge weer op twee. Het slotakkoord was voor Jonathan Antonio.