Billenknijpen voor nipt winnend Brakel

11 mei 2019, 22.01Verslag

BRAKEL – Het competitieslot koerst in de vierde klasse D af richting een zinderende apotheose. Zaterdag deed naast Groot-Ammers en MVV’58 ook concurrent Brakel tegen ASH wat het moest doen.

Door doelpunten van Thijs Garstman en Arjan van de Werken was Brakel in de eerste helft op voorsprong gekomen. Twintig minuten voor het einde zorgde ASH voor de aansluitingstreffer, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Angst
Winnend trainer Hans de Jong was uiteraard content met de drie punten, maar zat in de laatste twintig minuten niet rustig op de bank: “Het leek een vrij makkelijke middag te worden. Toen we de 2-0 maakten, dacht ik dat we in de tweede helft wel konden uitlopen naar 3-0 en 4-0, maar ineens werd het onrustig. Zij scoren in de 70e minuut de 2-1. Dan weet je dat de angst in de ploeg sluipt. Dan worden het toch nog een spannende twintig laatste minuten. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de wedstrijd niet op slot te gooien, maar uiteindelijk hebben we wel weer drie punten. Dat geeft een goed gevoel.”

Beslissing
Door de overwinningen van de concurrentie zal zaterdag de beslissing in de titelstrijd gaan vallen. MVV’58 gaat dan immers op bezoek bij Groot-Ammers, terwijl Brakel de uitwedstrijd tegen Kerkwijk te wachten staat.  Geen simpele opgave, weet De Jong: “Kerkwijk gaat ons de punten niet geven, het is gewoon een lastige ploeg. Ik ben er niet banger voor dan bijvoorbeeld Lekvogels-uit, maar omdat alles zaterdag samen valt, ligt er wel meer druk op dat je die wedstrijd moet winnen. Een gelijkspel bij Ammers-Meteren zou voor ons het meest gunstig zijn. Dan moeten we hopen dat Kerkwijk tegen Meteren nog iets kan doen in de laatste speelronde.”