Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brakel herstelt zich tegen Well overtuigend van gevoelige tik

13 apr 2019, 20.59Verslag

BRAKEL – Met een 6-1 zege op Well heeft Brakel zaterdag overtuigend de drie punten in eigen huis gehouden. De 0-1 achterstand was een klein smetje op het blazoen, maar had geen gevolgen voor de ploeg van trainer Hans de Jong.

Die viel in de zeventiende minuut totaal uit het niets, toen Danny Keijnemans een hoge bal ineens op de slof nam en zo een lage, maar weinig krachtige schuiver richting het Brakelse doel lanceerde. Brakel-doelman Christian van der Zalm had de bal voor het oprapen, maar zag tot ieders verbazing de bal tussen zijn benen door het doel in rollen.

Door de 0-1 voorsprong kreeg Well vertrouwen in een resultaat, maar dat werd binnen tien minuten alweer de grond in geboord. In de 24e minuut bediende Sten Pijlman met een goede lage voorzet Jasper Gouda Quint, die simpel de gelijkmaker binnenprikte. Amper drie minuten later was het wederom Pijlman die voor de assist zorgde, waarna Andor van Andel maar tegen de bal aan hoefde te lopen om de 2-1 aan te tekenen.

(foto: Michel Haubrich)

Op het half uur vergrootte Thijs Garstman de marge naar twee doelpunten. Met een goede actie over rechts sneed hij het zestienmetergebied in, waar hem geen strobreed in de weg werd gelegd. Hij verschalkte vervolgens Well-goalie Leon Pigmans met een geplaatst schot in de lange hoek. Op slag van rust verzorgde Pijlman zijn derde assist vanaf de rechterflank. Met een voorzet bereikte hij Garstman, die ondanks zijn geringe lengte, hij was de kleinste speler in de basiself bij Brakel, knap de 4-1 in de lange hoek knikte.

25e goal
In de tweede helft bloedde de wedstrijd zienderogen dood. Jasper Gouda Quint wist in de 53e minuut met het hoofd nog wel de 5-1 aan te tekenen, wat tevens zijn 25e doelpunt van het seizoen betekende, maar van echt aanzetten was er aan Brakelse zijde geen sprake. Het was tot de 80e minuut juist Well dat met een aantal veelbelovende aanvallen nog probeerde een eretreffer aan te tekenen.

(foto: Michel Haubrich)

In de slotminuten was er voor invaller Nick de Jong nog een prima mogelijkheid, maar hij werd in de korte hoek gestuit door Pigmans. Dat bleek overigens uitstel van executie, want in de blessuretijd zorgde Van Andel met een prachtige geplaatste vrije trap in de kruising alsnog voor de 6-1. De karakteristiek leidende Janus van Doesburg floot daarop snel af, waarmee hij alle verkleumde toeschouwers op sportpark ’t Veer een groot plezier deed.

Doelsaldo
Al met al was het een welkome overwinning voor het Brakel van Hans de Jong, dat vorige week nog een gevoelige tik te verwerken kreeg met de 3-1 nederlaag bij titelconcurrent Groot-Ammers. “Vorige week hebben we gewoon terecht verloren. Dan moet je daar je meerdere in erkennen en het vandaag weer rechtzetten. In deze fase tellen de punten. Je moet gewoon winnen en dan is 6-1 een prima uitslag. Bij de 0-1 dacht ik nog wel ‘Oei, gaat het nog een moeilijke middag worden?’, maar toen onze gelijkmaker viel, kwamen daar heel snel de 2-1 en 3-1 achteraan. Dat zag er allemaal goed uit. Alleen moet het spel in de tweede helft wel beter”, aldus De Jong, die ook het doelsaldo nog in het achterhoofd heeft.

“Dat zou de doorslag kunnen gaan geven, daar hebben we het met de jongens ook over gehad. Maar met 6-1 moeten we gewoon tevreden zijn. Je kan wel 12-1 gaan eisen, maar dat slaat ook nergens op.”

(foto: Michel Haubrich)

Terecht verloren
Verliezend interim-trainer Manuel Langendoen zag zijn manschappen ruim wintig minuten doen wat ze moesten doen: “We hadden onze tactiek iets aangepast op Brakel. Dat voerden we goed uit. Tot de 23e minuut. En dan sta je binnen zeven minuten ineens met 3-1 achter. Dat zegt al genoeg. We hebben gewoon terecht verloren. Daar moet je het mee doen, het is niet anders. In de tweede helft zijn we er voetballend wel een aantal keren goed uit gekomen, maar Brakel was vandaag een maatje te groot”, stelt Langendoen, die meer perspectief ziet in de thuiswedstrijd tegen Rhelico van volgende week. 

“Daar kijken we naar uit. Brakel-uit win je niet, daar moet je eerlijk in zijn, maar die wedstrijd van volgende week móet je gewoon winnen. Ik zie nog wel goede wedstrijden tegemoet.”

Martin van Hemert

Assistent-webmaster, Verslaggever regio Bommelerwaard Mail Martin >