Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brakel rekent met speels gemak af met RKVSC

03 nov 2018, 21.16Verslag
(foto: Peter Pannekoek)

VELDDRIEL – Voor de zesde keer op rij wist Brakel zaterdag te winnen. Op bezoek bij RKVSC was er met een 0-4 overwinning geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Hans de Jong.

Al bij rust had Brakel een 3-0 voorsprong bereikt, dankzij twee doelpunten van Jasper Gouda Quint en één van John van Balen. In de tweede helft deed Nick de Jong met de 0-4 nog een duit in het zakje. Een gemakkelijke overwinning, aldus Brakel-trainer De Jong: “Ik denk dat we geen moment in de problemen zijn gekomen. Op voorhand dacht ik dat het een lastig potje zou gaan worden, maar we hebben vanaf het begin af aan de wedstrijd naar ons toe getrokken. Ik ben erg tevreden.”

Doelsaldo
Daartoe heeft De Jong ook alle reden; samen met Groot-Ammers voert Brakel de vierde klasse D aan. Daarmee is zelfs het eerste periodekampioenschap niet ondenkbaar, al is het doelsaldo van Groot-Ammers wel maar liefst twaalf doelpunten beter. De Jong ziet desalniettemin kansen in de laatste speelronde van de eerste periode, die over twee weken plaatsvindt. 

“Wij moeten thuis winnen van Spijk en dan hopen op een stunt van Lekvogels. Het is niet in onze handen, maar dat we überhaupt over een periodetitel mogen praten is al zó mooi. We moeten er vol voor gaan”, aldus De Jong, die nog niet teveel bezig is met een mogelijk hoofdtrainerschap van BZC’14. “Ik zou het wel willen, maar de focus ligt nu nog op het voetbal. We zien binnen afzienbare tijd wel wat eruit komt rollen”, blijft De Jong terughoudend.