Brederodes laat Drechtstreek ontsnappen

19 jan 2019, 22.02Verslag

VIANEN – Brederodes heeft, met name na de thee, alles uit de kast gehaald om Drechtstreek te verslaan. De groengelen bleven echter steken op 1-1.

In de eerste helft was de organisatie bij beide elftallen belangrijker dan het voetballend vermogen. Ondanks dat werd over en weer veel balverlies geleden. Brederodes ging de duels fel aan en liet verdedigend geen steken vallen. Het spel was onrustig en aanvallend kon de thuisclub geen potten breken. De incomplete bezoekers hadden een licht overwicht, maar dwongen niet meer af dan twee kansjes.

Stempel
Na rust drukten de middenvelders van Brederodes, ook al doordat Julian van Abkoude was vervangen door Dennis Kruyk, hun stempel wat nadrukkelijker op de wedstrijd. Er was meer rust aan de bal en de creativiteit nam toe. In de tiende minuut werd een hoog ingebrachte vrije trap vanaf het middenveld echter slecht verdedigd, waardoor Drechtstreek de leiding nam: 0-1.

Brederodes had even nodig om zich te herstellen van die domper. De ploeg bleef keihard werken en creëerde geleidelijk een overwicht.

Bron van gevaar
Voorin was de van het derde elftal geleende Mike de Groot een voortdurende bron van gevaar voor de Papendrechtse defensie. Tien minuten voor tijd slingerde Bas Doeland de bal goed in de doelmond, waar Bowan de Bruin klaar stond om raak te koppen: 1-1.

In de slotfase kreeg Brederodes nog enkele kansen op de winnende treffer. De Groot was er het dichtste bij, maar hij kopte de bal een decimeter naast de paal.