Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brederodes in tranen na sensationeel 3-4 verlies tegen GDC

01 jun 2019, 19.42VerslagUpdate

VIANEN – Grote delen van de wedstrijd had Brederodes alles in eigen hand om een tweede kans te krijgen op klassenbehoud. Pas in de slotfase gooide GDC roet in het eten. De Eethenaren bogen een 3-2 achterstand in recordtempo om in een 3-4 voorsprong en daarmee knikkerden ze Brederodes uit de tweede klasse.

De thuisclub begon stroef en had over geluk niet te klagen. Joost van Rooijen tikte de bal in de vierde minuut tegen de lat, terwijl de Viaanse doelman Jelle Krouwel even later een schot van Justin Youell over de lat liftte.

In de twaalfde minuut zette Brederodes zijn eerste goede aanval op. Op aangeven van uitblinker Dennis Kruijk schoof routinier René de Blok de bal in de touwen: 1-0. Amper twee minuten liet Kevin Bosch een prima voorzet los waar De Blok eveneens raad mee wist: 2-0.

(foto: Eric Schröder)

Strafschop
Brederodes zat daarmee ogenschijnlijk al vroeg op rozen, maar gaf er geen passend vervolg aan. Het elftal zakte wat in en er werden minder duels gewonnen. De gasten kwamen echter niet tot uitgespeelde kansen.

Op het halve uur legde De Blok de bal panklaar voor de voeten van Julian van Abkoude. Die kreeg een vrije kans, maar op de lijn werd de bal door een verdediger geblokt. Kort daarop zag scheidsrechter De Wild een strafschop in een overtreding met de elleboog van Bowan de Bruin. Vanaf de stip kende Wesley van der Wardt geen pardon: 2-1.

Aderlating
GDC kwam veel beter uit de kleedkamer dan de gastheren. De ploeg had veel balbezit en liet aardig voetbal zien. Ietwat tegen de verhouding werd Van Abkoude in de elfde minuut in stelling gebracht door De Blok, en deze keer was de uitstekende doelman Tim van Rooijen kansloos: 3-1.

Dat De Blok zich kort daarop moest laten vervangen door Luuk Roubos, die geen moment in de wedstrijd kwam, was een grote aderlating voor de groengelen. Ondanks dat tikte de klok de seconden weg in het voordeel van Brederodes.

(foto: Eric Schröder)

Rode kaart
Tien minuten voor tijd kreeg GDC, door een treffer van Jelle Bouman, opnieuw aansluiting: 3-2. Dat maakte extra krachten los bij de gasten, die opeens een numerieke meerderheid kregen nadat De Bruin na een pittige overtreding uit het veld was gestuurd. Kort voor tijd kwam keeper Krouwel te ver uit zijn doel waardoor hij geen antwoord had op de kopbal van Maarten van Wijlen: 3-3.

Nog in de reguliere speeltijd bezegelde Menno Schouten het lot van Brederodes: 3-4. Na het laatste fluitsignaal lagen vreugde en verdriet dicht bij elkaar. Bij de thuisclub vloeiden de tranen, terwijl de uitgelaten Eethenaren een voorschot namen op een klein feestje.

(foto: Peter Verbeek)

Afspiegeling
“We hebben het zelf afgedwongen’, vond GDC-trainer Edin Curic. “Brederodes was iets beter georganiseerd dan wij, maar ook nadat we met 3-1 achter kwamen zijn we erin blijven geloven. We zijn ongeslagen sinds de winterstop en ik ben trots en blij dat we die lijn door hebben kunnen trekken.”

Het korte commentaar van collega Hans van Doorn was eveneens duidelijk. “We hebben ons weer tekort gedaan en dat was een afspiegeling van het hele seizoen. Onze wissels zorgden voor onrust en we hebben GDC in de slotfase gewoon zijn gang laten gaan.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >