Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Brederodes zwaar onderuit tegen Roda Boys

04 nov 2018, 11.00VerslagUpdate

VIANEN – Dat Brederodes het niet redde tegen Roda Boys was geen grote verrassing. De 1-5 nederlaag kwam echter hard aan.

Na het goede optreden van een week eerder tegen Nivo Sparta straalde Brederodes nu minder bravoure uit. De Aalster gasten zetten direct druk en de groengelen konden alleen maar tegenhouden. Ondanks veel balbezit en dreiging kwam Roda Boys niet tot uitgespeelde kansen.

Vlak voor rust kregen de bezoekers, na een overtreding van Dennis Kruijk, een strafschop die goed werd ingeschoten: 0-1.

(foto: Gerald van Zanten)

Rode kaart
De thuisclub startte na rust redelijk. Op het kwartier speelde Tjerk Heestermans de bal te kort terug. Alexander Mc Dermott wilde corrigeren, maar ging daarbij dusdanig in de fout dat hij een rode kaart kreeg. De vrije trap werd rechtstreeks in de verste hoek geschoten: 0-2.

Roda Boys kreeg meer ruimte na twee doelpunten in vier minuten stond het halverwege de tweede helft al 0-4. Invaller Mike de Groot maakte er 1-4 van terwijl Robin Stroo de bal na een schotje op de paal zag hobbelen. In blessuretijd tilde Roda Boys de eindstand naar 1-5.

“Roda Boys had meer kwaliteiten, terwijl Brederodes mentaal heel broos is”, meende trainer Charly Olf.