Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Buitengewoon zonnige zaterdag voor SteDoCo

14 apr 2018, 21.55Verslag

HOORNAAR - Hoofdklasser SteDoCo deed uitstekende zaken. Zelf werd overtuigend gewonnen van nummer 2 op de ranglijst Ter Leede. Koploper Noordwijk verloor en in het kielzog van de kustbewoners verspeelden Achilles Veen en Hoek punten, waardoor SteDoCo weer plek 2 bezet. 

"Wij moeten niet naar anderen kijken, laat zij maar naar ons kijken", liet topscorer Jordey van Dam direct na afloop optekenen. "Ondanks dat het elke week puzzelen is met zoveel afwezigen, hebben we na de winterstop geen wedstrijd meer verloren. Onze kracht is onze organisatie, we schakelen net zo makkelijk van 4-3-3 naar 4-4-2 en weer terug. Verder zijn veel spelers op veel posities inzetbaar. Remco Buist kan in de spits spelen, maar ook op het middenveld of achterin. Jesse Wielinga voetbalt voorin net zo goed als linksback. We staan er goed voor, ook omdat we op eigen veld net wat meer kunnen bieden."

Embedded rich media on Twitter

Gelijk heeft de inmiddels op achttien goals staande aanvallende middenvelder. "We gaan de komende weken de 20 opzoeken."

(foto: Rick den Besten)

Technisch vaardig
Tegen het technisch vaardige Ter Leede prikte Van Dam er twee binnen en leverde hij ook nog een assist af. Want in de zevende speelminuut stuurde hij Remco Buist, die iets daarvoor al een dot van een kans miste, de diepte in. Buist maakte zijn vroege misser goed en drukte knap de 1-0 af.

Maar de Hoornaarse vreugde was van korte duur, toen een minuut later keeper Mark Smith niet geheel vrijuit ging en de ogenschijnlijk ongevaarlijke Joey van den Berg net voor de achterlijn haakte. Met de elf meter wist Oussama Siali wel  raak; 1-1. 

De ploeg uit de Bollenstreek nam het heft in handen en balde er lekker op los. Echt grote kansen leverde het niet op, het meeste balbezit was wel voor de Sassenheimers. Een beetje tegen de verhouding in en zeker niet zonder geluk, bepaalde Jordey van Dam de ruststand op 2-1. Jesse Wielinga stapte handig over een voorzet van Jay Jay Meierdres heen en via de rug van een verdediger scoorde Van Dam. 

(foto: Rick den Besten)

Puike voorzet
In de rust moest Adelaar zijn back Kevin Patijn wisselen en dat kwam het spel van zijn manschappen niet ten goede. Maar eenmaal weer op orde, Wielinga schoof naar achter en ook Van Dam deed een stapje terug voor invaller Morris van den Brink, was SteDoCo simpelweg de betere ploeg. Terecht kwam de thuisploeg op 3-1. Gino Boers leverde een puike voorzet af op het hoofd van de wel erg vrijstaande Van Dam, die de marge verruimde en de zege veilig stelde.

"Complimenten richting de jongens, over vijf wedstrijden weten we waar we staan", beseft Adelaar, met Jodan Boys, Zwaluwen, Hoek, Argon en RVVH in het vooruitzicht.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >