CFM/Transito niet opgewassen tegen koploper

09 feb 2019, 10.02Verslag

CFM/Transito speelde vrijdagavond in Den Bosch tegen koploper FCK/De Hommel, een eredivisiewaardige ploeg met onder andere oud-Kozak Arda Havar, die in de thuiswedstrijd nog op een gelijkspel werd gehouden. Ditmaal verloren de Werkendammers met 7-4.

In Den Bosch ging het tot aan de rust gelijkop. Nadat Kevin Cornet de Werkendammers in een counter op 0-1 had gezet, wisten de gastheren al snel wat terug te doen. Niet veel later was er weer een voorsprong voor CFM/Transito. Bart Jongejan scoorde vanuit een vrije trap de 1-2, maar zag even later via een strafschop FCK/De Hommel weer langszij komen. Vlak voor rust was er de eerste voorsprong voor de gastheren, waarna er via een eigen goal van FCK/De Hommel toch met een gelijke stand gerust ging worden.

Schaakspel
De tweede helft was lange tijd een schaakspel op een zaalvoetbalveld. FCK/De Hommel probeerde de stugge verdediging van CFM/Transito te doorbreken, terwijl de Werkendammers er via de counter uit probeerden te komen. Halverwege de tweede helft brak de verdediging van CFM/Transito, waarna FCK/De Hommel snel uitliep naar een 6-3 voorsprong. CFM/Transito deed nog wat terug met de 6-4, maar het eindakkoord was voor de gastheren, die de wedstrijd met 7-4 wonnen.

Volgende week vrijdag staat de wedstrijd tegen ZVG/Cagemax op het programma. Deze wedstrijd, die in het teken staat van Dolfijntherapie Niels, begint om 20.00 uur in sporthal De Crosser.

Doelpuntenmakers CFM/Transito: Kevin Cornet, Bart Jongejan, Josbert Wemmenhove en eigen doelpunt tegenstander.