Daan Schreuders met vier goals de grote man bij Nivo Sparta

09 mrt 2019, 18.53Verslag

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta heeft wederom uitstekende zaken gedaan aan de kop van de tweede klasse F. Mede dankzij vier goals van Daan Schreuders rolde de lijstaanvoerder Drechtstreek met 6-0 op.

Nivo Sparta, dat zaterdag aantrad zonder spelverdeler Erik van Beekveld, wist zich gewaarschuwd voor Drechtstreek. Die ploeg wist immers Nivo’s aartsrivaal Roda Boys recentelijk nog met 1-5 van de mat te vegen. Trainer Theo de Boon had voorafgaand aan het duel dan ook op Twitter gemeld dat de formatie uit Papendrecht ‘een gevaarlijke tegenstander’ kon zijn, maar die verwachting kwam zaterdag geen enkel moment uit.

Embedded rich media on Twitter

Al na twintig seconden opende Daan Schreuders de score en dat was voor hem het begin van een memorabele wedstrijd. Nadat Frenk Schaap vanuit een ‘onmogelijke’ hoek de 2-0 had gescoord, tekende Schreuders de 3-0 en 4-0 aan, waarmee hij zijn hattrick vervolmaakte. Na de rust deed de 23-jarige vleugelaanvaller met de 5-0 nog een duit in het zakje. Het slotakkoord was voor Willem Looijen.

(foto: Marco Oomen)

Noodweer
Overigens eindigde de wedstrijd door het noodweer zes minuten eerder dan gepland. Daartegen had De Boon geen enkel bezwaar: “Zij wilden stoppen, wij wilden stoppen en de scheidsrechter was het daar ook mee eens. Prima toch? De verhoudingen tussen Drechtstreek en Nivo Sparta zijn ook super, over en weer. Zij hebben een kratje op de wedstrijd tegen Papendrecht, wij op die van Roda Boys. Dus Drechtstreek en Nivo ligt elkaar wel, da’s leuk. Vriendschappelijke banden”, aldus De Boon, die Schreuders zag uitblinken.

(foto: Marco Oomen)

“Hij was weergaloos. Echt de man van de wedstrijd. Iedere bal die voor zijn rechtervoet kwam, was een goal. Het is fijn dat we niet afhankelijk zijn van één scorende speler, al denkt Willem (Looijen, red.) daar waarschijnlijk anders over. Maar goed; als andere spelers dat doen, vind ik het prima. Het maakt mij niet uit wíe ze scoort, áls ze maar worden gescoord.”